Viitor de aur, argint si bronz la handbal

Viitor de aur, argint si bronz la handbal
Cand spuneam despre aur si viitor in handbal ma refeream la succesele de aur si argint de la Campionatul Mondial Universitar de la Malaga.

Am inceput articolul acela cu succesul de aur din 2014 realizat de nationala feminina U18 a Romaniei si tot acolo vreau sa inchid semicercul :) Ziceam sa le tinem pumnii pentru ca acum generatia fetele medaliate cu aur in 2014 reprezinta nationala U20 a Romaniei.

Bronz pentru Romania la CM U20


Fetele din selectionata U20 au completat aurul si argintul universitar cu un bronz la Campionatul Mondial de Tineret din Rusia.

Vorbim deja despre o reconfirmare a acestei generatii, dupa aurul din 2014. Dar hai sa mai punem si media de aproape 30 de goluri pe meci (29,67). Hai sa spunem ca avem o jucatoare in echipa ideala a turneului, Cristina Laslo, cel mai bun centru al CM U20 din 2016, dupa fusese cel mai bun centru U18 in 2014 in Macedonia.

Cristina Laslo si Yuliya Dumanska


Am spus de multe ori pe parcursul turneului ca m-au uns la suflet golurile si pasele Cristinei Laslo.
Cristina Laslo
61 de goluri a marcat Cristina la CM de Tineret din Rusia in cele 9 jocuri, cu o medie de 6,7 goluri pe meci. La pase decisive nu stiu daca a tinut cineva socoteala dar sunt sigur ca sunt foarte multe.

Ziceam ca m-au uns pe suflet paradele Yuliyei Dumanska si pasele ei pe contra-atac. Ei bine Yuliya s-a clasat pe locul 2 la eficacitate in clasamentul portaritelor, fiind intrecuta doar de portarul Danemarcei, care a facut parte din echipa ideala a campionatului mondial.
Yuliya Dumanska

Viitorul echipei nationale a Romaniei


Daca acum Romania U20 a avut stralucire de bronz iar Cristina Laslo si Yuliya Dumanska au avut sclipiri de aur, putem spune ca la revenirea Biancai Bazaliu aceasta generatie va avea cel putin 3 piloni foarte puternici, care se pot impune si in prima selectionata de handbal feminin a Romaniei.

Sa nu uitam ca dupa Olimpiada va incepe un nou schimb de generatii la nationala mare dar pana atunci sa speram ca handbalul romanesc va reveni si de la Rio cu o medalie olimpica.

Puterea exemplului simplu in handbal


Daca ati vazut pe tricourile nationalei feminine de tineret a Romaniei sigla ADE Gas, ar trebui sa stiti ca firma caracaleanului Ion Doldurea este partener oficial al echipei feminine de tineret si ca a sprijinit aceasta generatie inca din 2014, inainte de primele succese de aur (U18) si bronz (U20).

Ade GAS poate fi un exemplu de succes si pentru alti sponsori atat la nivel national cat si la nivel local. Spuneam atunci cand s-a deschis o statie ADE Gas langa mine ca in curand aceasta statie GPL va deveni un reper important in zona. In handbal ADE Gas este deja langa handbaliste si este un reper important pe care-l vedem atat la echipa nationala cat si la echipa locala SCM Craiova.

Spor castigator!

Etichete: , , , , ,