Romania U20 s-a bronzat de 15 Yuliye

 Romania U20 s-a bronzat de 15 Yuliye
Spuneam ca la CM U20 din Rusia la handbal feminin 1 gol valoreaza foarte mult si am verificat acest lucru cu Japonia, cu Croatia si cu Germania in finala mica.

Daca in semifinala Romania U20 a fost depasita de Danemarca iar Germania surclasata de Rusia cu o cu o diferenta de 8 goluri, pentru locul 3 s-au intalnit Romania si Germania, echipele care au terminat la egalitate in grupa.

Parca pentru a-i contrazice pe cei care au criticat echipa Romaniei si faptul ca asteapta totul de la capitanul Cristina Laslo, in prima repriza Cristina a fost tinuta om la om iar in momentele in care a scapat de marcaj a fost bruscata si faultata.

Nemtoaicele au inceput foarte dur meciul si in minutul 15 aveam deja o jucatoare indisponibilizata (Lorena Ostase) iar dupa un fault dur asupra Cristinei Laslo pe banca Germaniei se aflau 2 jucatoare eliminate.

N-am facut calculul dar cu un joc atat de dur nemtoaicele cred ca au avut zeci de minute de eliminare. Chiar si asa, fetele noastre si-au vazut de treaba si la pauza scorul indica 7 goluri in favoarea Romaniei.
scor la pauza

La pauza Romania 17 - Germania 10


Si dupa pauza au continuat duritatile din partea nemtoaicelor astfel incat in primele minute a aparut si un cartonas rosu pentru cumul de eliminari. N-a fost singurul cartonas rosu in dreptul Germaniei.

Nemtoaicele au incercat sa se apropie prin toate mijloacele si probabil ca ar fi egalat daca la scorul de 23 - 26 Yuliya Dumanska n-ar fi avut 3 interventii salvatoare una dupa alta.

15 Yuliye si Romania bronzata


Spuneam ca pe parcursul acestui Campionat Mondial U20 le-am remarcat pe Cristina Laslo si pe Yuliya Dumanska. Toata echipa merita felicitata dar si astazi Cristina Laslo cu 12 goluri marcate si Yuliya Dumanska cu interventiile salvatoare au fost determinante.

Asta in conditiile in care Cristina a fost tinuta om la om o repriza intreaga iar Yuliya a mai fost inlocuita pe parcurs de Madalina Ion.

1 gol diferenta si 9 metri la final


Chiar daca n-as fi crezut ca Germania poate sa revina, finalul de partida ne-a gasit intr-o postura deja binecunoscuta. Romania conducea in minutul 60 cu 1 gol diferenta iar Germania mai avea de executat doar o lovitura de la 9 m. La fel ca de fiecare data la CM U20 din Rusia, s-a incheiat cu victoria fetelor noastre si cu medalia de bronz pentru Romania.

Felicitari fetelor, azi ati scris istorie cu litere de bronz: Mădălina Ion, Bianca Curmenț, Yuliya Dumanska, Cristina Laslo Elena Dache, Alina Ilie, Lorena Ostase, Florentina Craiu, Hermina Stoicănescu, Alexandra Dindiligan, Andreea Taivan, Sonia Vasiliu, Anca Polocoșer, Alexandra Severin, Florența Ilie și Daniela Corban.

Hai Romania!

Etichete: , , , ,