Viitor de aur handbalul nostru are


Viitor de aur handbalul nostru are
Sursa foto: Federația Sportului Școlar și Universitar
Hai sa incepem cu inceputul. In 2014 la Campionatul Mondial de handbal feminin Under 18 fetele antrenate de Aurelian Rosca si Gavril Kozma au castigat medalia de aur in Macedonia dupa o finala fara dubii cu Germania (32-21).

Fetele de aur si de argint


Dintre fetele de aur de atunci cateva au confirmat la senioare in campionatul intern. Cristina Laslo la U Cluj si Bianca Bazaliu la CSM Bucuresti sunt doar doua dintre jucatoare care demonstreaza ca din urma vin jucatoare de valoare. Le tinem pumnii in continuare, mai ales ca generatia U18 din 2014 este actuala echipa nationala de handbal feminin U20 care joaca acum la Campionatul Mondial de Tineret din Rusia.

Campionatul Mondial Universitar Malaga 2016


Mergem mai departe, dar nu mai departe de ieri, cand fetele noastre au castigat medalia de argint la Campionatul Mondial Universitar de la Malaga, incurajate din tribune de colegii din nationala masculina.

Si daca la handbal fetele ne-au obisnuit cu succesul la toate nivelurile (junioare, universitar si senioare) iata ca azi a venit randul baietilor sa demonstreze ca handbalul are viitor de aur.
In finala de azi rolurile s-au inversat, dar si medaliile. Medaliatele cu argint i-au incurajat in finala pe baieti, care au trecut fara dubii de Coreea de Sud  (28 - 20).
Romania 28 - Coreea de Sud 20
Romania este campionana mondiala universitara la handbal masculin si vicecampiona mondiala universitara la feminin. Malaga 2016 ramane locul unde s-a scris o pagina stralucitoare a handbalului romanesc.

Demis Grigoraş - golgheterul turneului si Ionut Iancu sunt doar doi dintre baietii care au iesit in evidenta. 
Ionut Iancu
Trebuie insa sa felicitam toata echipa antrenata de Paul Mihaila: Ionut Iancu, Darius Makaria, Andrei Bejinariu, Ionut Nistor-Ionita, Bogdan Moisa, Ciprian Sandru, Robert Militaru, Cosmin Capota, Nicolae Ungureanu, Alexandru Budui, Demis Grigoras, Adrian Rotaru, Mihail Huta si Dumitru Tudorancea.

Felicitari si echipei vicecampioana mondiala universitara conduse de Costică Buceschi, Nicoleta Alexandrescu si Port Mauri Jaume: Denisa Dedu, Elena Serban, Alexandra Orsivschi, Gabriela Perianu, Madalina Zamfirescu, Andreea Pricopi, Laura Popa, Patricia Vizitiu, Nicoleta Tudor, Catalina Preda, Andreea Trailă, Cristina Nan, si Alexandra Andrei, ultimele doua fiind jucatoarele noastre de la SCM Craiova.
Cu sperante la fel de stralucitoare asteptam si Olimpiada de la Rio.

Spor castigator!

Etichete: , , ,