Cum a fost Craiova2Online - Making of

Cum a fost Craiova2Online - Making of
Intr-o propozitie, a fost ok, desi mi-as fi dorit sa fie mai multi care sa beneficieze de experientele impartasite de bloggeri.

Dar sa incep cu inceputul... Intr-o emisiune la Digi 24 Craiova am lansat o idee despre cum blogul ar putea imbogati viata si experienta unui elev de liceu sau a unui student.

Apoi, fiind intrebat de David in ce proiecte sunt implicat, i-am propus sa ne implicam amandoi intr-un astfel de proiect: o conferinta dedicata elevilor si studentilor, in care bloggerii sa povesteasca despre bloguri, experiente si beneficii.
David - Fii optimist
L-am cooptat in proiect si pe Andrei, care nu este blogger dar avea experienta organizarii unor astfel de conferinte dedicate studentilor impreuna cu Asociatia Evolve. Am stabilit si locatia, Casa de Cultura a Studentilor, dar si infrastructura tehnica, laptop, video-proiector etc.

Dupa ce am mai pitrocit ideea impreuna cu David, am gasit si un nume evenimentului "Craiova2Online te conecteaza la blogosfera". Cum aveam in minte si o idee de afis, i-am dezvaluit-o lui David, care a creionat-o digital.

Craiova2Online te conecteaza la blogosfera
Asta a iesit, dar pentru ca n-am avut timp sa vorbesc despre semnificatiile afisului, am s-o fac acum. De sus in jos, am vrut ca norii sa aduca o mireasma de Twitter, cercurile in care au fost incadrati bloggerii au batut un apropo spre Google+, iar profilul de Unexpected Blogger este profilul de FB default, fara imagine de profil actualizata. 

Ce-ar fi lumea 2.0 fara Facebook, Twitter si Google+?

In fine, cele 3 subiecte-linie anuntate la radacinile copacului, scrise sub forma unui simblol de impamantare, au sugerat faptul ca vrem sa impamantenim ideea de bloguri si blogosfera, inainte ca viitorii bloggeri sa scoata capul la lumina si sa porneasca in blogosfera.

Eu am aparut pe afis stilizat, sub forma unui copac care sustine prezentarile bloggerilor. Natural :)

Ideea de Unexpected Blogger am preluat-o de la Webstock, unde la prima participare am beneficiat de aparitia neasteptata a ambasadorului Marii Britanii in Romania, Martin Harris, posesor de blog.

Coincidenta sau nu, Unexpected blogger la Craiova2Online a fost Adelina Chalmers, o craioveanca de-a noastra care traieste de mult timp in UK, la Cambridge. S-au aliniat planetele si am cunoscut-o pe Adelina la Craiova, cu o luna inainte de eveniment, exact cand cautam o persoana potrivita pentru o aparitie neasteptata.
Adelina Chalmers
Adelina ne-a vorbit online prin Google Hangouts, in calitate de Guest Blogger la Cambridge University, dar si de autoare a propriului blog.

Dar inainte de a intra in amanunte sa spunem ca ne-am dorit inca de la inceput ca printre bloggeri sa se gaseasca elevi si studenti, bloggeri cu experiente diferite dar si bloggeri de top, profesionisti.
Chinezu la Craiova2Online
Stimabilul Chinezu zisese da pentru participarea la Craiova2Onbline inca de la lansarea Blogal Initiative Craiova.
Raluca Soare
Pe Raluca o descoperisem mai demult in blogosfera, dar am cunoscut-o si offline la Craiova Blog Meet 2 ani. I-am spus in 2 cuvinte despre eveniment si a fost de acord sa participe. A fost cea mai tanara bloggerita de pe scena, clasa a XI-a si a avut misiunea cea mai grea, ea deschizand practic discutiile despre blogging.

Pe Daniela  - Piscotel - o stiam de mai mult timp din blogosfera, dar am cunoscut-o offline la Gala SuperBlog de la Straja, cand ne-a uimit cu sinceritatea discursului, referitor la blogosfera, BAC si profa de romana. Ati ghicit, Piscotel este in clasa a XII-a si anul acesta are un BAC de dat.
Si pentru ca evenimentul s-a desfasurat in Saptamana Scoala Altfel, Piscotel a venit insotita la eveniment chiar de "profa de romana", care este si ea bloggerita. 
Daniel Bojinca Piscotel si Minerva Profa
Minerva ne-a dezvaluit experienta ei ca bloggerita, ca editor asociat la Webcultura, dar si ca profesoara. Am insistat sa ne spuna daca vede vreo deosebire intre elevii care au blog si ceilalti, iar raspunsurile "profei" sunt o pledoarie pentru blogging in randul liceenilor. Vine si inregistrarea.

Asa cum ne asteptam, stimabilul Chinezu a avut de impartasit lucruri importante din cariera de blogger profesionist si de antreprenor online.

Craiova2Online te conecteaza la blogosfera nu s-a terminat odata cu evenimentul de ieri din CS.

Pe site-ul Craiova2Online.com sunt deocamdata modalitatile de a-ti deschide un blog pe o platforma gratuita, dar vor fi disponibile in curand prezentarile bloggerilor si inregistrarile video.

Nici macar evenimentul de ieri nu s-a terminat imediat dupa conferinta de la CS.
Mini Craiova Blog Meet
Asa cum le sta bine unor bloggeri, dupa conferinta ne-am incalzit sufleteste la un pahar de vorba, bere si ce-a mai fost, alaturi de pizza sau paste, dupa gust.
Hai noroc!
In afara interviurilor date inainte si in timpul conferintei, Chinezu si-a povestit experienta si viata de blogger la emisiunea Vocile Olteniei de la Digi 24 Craiova.
Vocile Olteniei la Digi24 Craiova
Cand apare link-ul emisiunii fac un update aici, dar pana atunci vreau sa mai multumesc inca o data celor implicati in eveniment.

In primul rand multumirile pleaca spre David si Andrei, alaturi de care am dus la bun sfarsit evenimentul offline de ieri.

In al doilea rand le multumesc invitatilor care si-au rupt din timp si au participat la eveniment. Multumiri speciale lui Chinezu, venit de la Bucuresti si oltencelor venite de la Tg. Jiu, Minerva si Daniela.
Mai frig la Craiova decat la Tg. Jiu
Nu in ultimul rand multumesc celor prezenti, bloggeri sau viitori bloggeri (sper eu), care n-au tinut cont de vremea potrivnica sau de temperatura ambianta.
Craiova vazuta de sus
N-au fost foarte multi, dar din intrebarile adresate vorbitorilor mi-am dat seama ca am avut un public de calitate, interesat de subiectele discutate.

Multumim gazdelor de la Casa Studentilor si presei prezente la eveniment!

Va las cu mai multe imagini de la Craiova2Online.

Spor blogosferic!

Etichete: , , ,