Alba-neagra cu Rosia Montana

Alba-neagra cu Rosia Montana
Intr-un articol mai vechi, din 2011, cand PD-L era la putere si USL in opozitie, am amintit cum au votat europarlamentarii romani in PE in legatura cu utilizarea cianurilor in minerit.

Atunci majoritatea PD-L-istilor au votat pentru cianuri, PSD-istii au votat impotriva iar PNL ar fi trebuit sa respecte linia ALDE de abtinere. Numai ca dintre liberali (coincidenta sau nu), chiar Adina Valean (viitoare-fosta doamna presedinte?!?) a votat pentru cianuri.

Ziceam atunci ca viitor de aur tara noastra n-are, iar presedintele de atunci Basescu, spunea ca nu se poate face referendum pentru Rosia Montana, pentru ca ar fi o abordare "extrem de tehnica".

Acum, in 2013, Basescu este presedinte in continuare iar la putere este USL, adica PSD si PNL, cei care in 2011 se opuneau/abtineau in problema cianurii.

Numai ca la putere lucrurile se schimba, iar in 2013 PSD si PNL formeaza un guvern care incearca sa porneasca exploatarea cu cianura. Mai mult, presedintele a dat-o dreaq de problema tehnica si acum vorbeste despre referendum.

Curat-murdar coane Fanica!

Daca mai pui si televiziunile cu contracte de publicitate de la Gabriel Resources, intelegi de ce manifestatiile din 1 Septembrie pentru Rosia Montana au ramas fara ecou la TV.

Facem pariurile despre cum se va vota in Parlament?

Spor ghicitor!

Update:
Au aparut si cifrele despre publicitatea platita de RMCG la TV.

P.S.
Sa nu va mire comentariile online despre cat de buna este exploatarea cu cianura pentru Romania. Au si ei postacii lor, platiti.

Etichete: , ,