Rosia Montata

Rosia Montata
In ultima vreme apar tot mai multe "montaje" pe tema Rosia Montana: reclame la TV, declaratii, emisiuni si puncte de vedere. Din punctul meu de vedere, felicitari celor care se opun proiectului si "rusinica" celor care il sustin. Rusinica e putin spus cand in scenariul "aurifer" se invart atat de multi bani si atatea interese.

Am gasit in blogosfera un articol despre "parintele lu' Gabriel Resources", articol ce merita citit pentru a intelege increngaturile.


Montajul rusinos e format si din alte "angrenaje":

Ma opresc la Traian Basescu pentru ca am retinut reactia flash-mob-ului de la Cotroceni: "Lingoule"!
Iar reactia prezidentiala ... tot de "lingou": nu se poate face referendum pentru Rosia Montana pentru ca abordarea este una “extrem de tehnica”.

Mai sa fie! Parerea mea este alta.
Desi atunci cand a ajuns presedinte promisese ca referendumul va fi o "arma" pentru a asigura vointa poporului, Traian Basescu a folosit referendumul doar atunci cand i-a adus foloase electorale.

Credeti ca un referendum pentru Rosia Montana are o abordare mai tehnica decat referendumul pentru parlamentul unicameral, de exemplu? La Rosia Montana este vorba despre o chestie extrem de ... concreta: Da sau Nu pentru cianura.

Asa cum am mai spus, parerea mea este ca politicienii actuali n-au nicio treaba cu constructiile durabile. Instalati provizoriu la putere, incearca sa traga foloase tot mai mari din ... prezent, iar trecutul si traditia ii cam incurca.

Iar la PDL treaba e clara: europarlamentarii PDL + Elena Basescu au votat pentru folosirea cianurilor (mai putin Monica Macovei care s-a abtinut).

Dupa ce a tras foloase electorale pe seama referendumului si a desfiintari unei institutii de traditie (Parlamentul Bicameral), si locatarul cu viza de "flotant" de la Cotroceni demonstreaza pe final de mandat lipsa de scrupule in ceea ce priveste traditia si trecutul:
... pentru ca au mai ramas cateva repere de traditie BNR, Academia Romana, CEC, Posta Romana, CFR ...

Urata iesire din scena pentru un personaj in care romanii si-au pus atatea sperante...

Daca Iliescu a ramas cu imaginea de tovaras "sarac si cinstit" iar Constantinescu ca personajul "invins de Securitate", ma intreb cu ce imagine va ramane Basescu in constiinta colectiva.

Etichete: , ,