1 gol cat o calificare in sferturi CM U20

1 gol cat o calificare in sferturi: Romania 32 - Japonia 31
Cand vorbeam ieri despre meciurile nationalei U20 la Campionatul Mondial de Tineret din Rusia am felicitat intreaga echipa dar mai ales pe Cristina Laslo si pe Yuliya Dumanska.

Ei bine, dupa diferentele mari de scor din calificari (care ne-au asigurat locul 1 in grupa), aseara Romania U20 s-a calificat in sferturi dupa 1 gol in ultimele secunde.

Romania U20 a inceput bine meciul


Japonezele si asiaticele in general sunt recunoscute prin faptul ca nu cedeaza niciodata si joaca pana la final indiferent de scor. Asa a fost si ieri. Romania a inceput bine, la mijlocul primei reprize conducand cu 6 goluri diferenta.
Romania 11 - Japonia 5 in minutul 15
Finalul de repriza a fost mai echilibrat, japonezele apropiindu-se la 2 goluri diferenta cand Ion Craciun a cerut time-out.
Romania 13 - Japonia 11
Prima repriza s-a incheiat cu scorul de 16 - 13 pentru Romania, dupa o faza controversata in care arbitrii au fluierat de 2 ori la rand intorcand faza pentru a se repunde mingea in joc in ultimele secunde dintr-un anumit loc. Secundele au trecut si am ramas cu o lovitura de la 9 m. Zidul japonezelor a fost suficient de scund si Cristina Laslo suficient de abila incat sa inscrie pentru 16 - 13. 
gol Cristina Laslo in minutul 30
Acesta sa fi fost golul care a facut diferenta? Cu siguranta a fost golul care a stabilita diferenta la pauza.
scor la pauza Romania 16 - Japonia 13

La conducere si in repriza a doua


Repriza a doua a inceput iarasi sub dominatia Romaniei, fetele noastre inscriind de mai multe ori in inferioritate numerica.
Romania 20 - Japonia 14
In prima parte a reprizei secunde s-a pastrat distanta de 6 goluri, 
Romania 24 - Japonia 18
dar apoi japonezele au revenit din nou la o distanta de 2 goluri.
Romania 26 - Japonia 24

Japonia a egalat si a condus


Japonezele au egalat la 27, ba chiar au si condus cu 28 la 27 dupa ce arbitrii n-au vazut pasii facuti de o jucatoare asiatica. Cristina Laslo a readus insa repede egalitatea din lovitura de la 7 m.

Ultimele minute au fost dramatice, cu greseli ciudate, decizii inexplicabile ale arbitrilor sau ratari de cosmar.

Romania U20 inscrie in ultimele secunde


In ultimele 2-3 minute echipele au mers cap la cap, dupa o distantare la 1 gol urmand imediat egalarea. In astfel de conditii, la scorul de 30 - 29 pentru Romania japonezele au scapat pe contra-atac dar Yuliya Dumanska a reusit sa pareze in duel 1 la 1 cu jucatoarea asiatica. 
apara Yuliya Dumanska
Sa fi fost acesta golul care a contat la final?

Au urmat atacuri succesive, Romania a condus cu 31 la 30, 
Romania 31 - Japonia 30
insa japonezele au egalat la 31 in minutul 29:40.  Mingea s-a incapatanat sa ramana incurcata in plasa si pana sa opreasca arbitrul cronometrul, acesta arata minutul 29:46. A urmat atacul Romaniei si  Elena Dache a inscris cu două secunde inainte de final si a provocat eliminarea unei japoneze. 
gol final Elena Dache
Acesta sa fi fost golul victoriei? Statistic da, practic insa a contat fiecare gol inscris sau aparat de Romania.

Mai erau 2 secunde dar japonezele inca nu cedasera, pregatind aruncarea finala. Fetele noastre au iesit in afara careului de 9 metri, japonezele au aruncat de la distanta dar avem o portarita prea valoroasa pentru a fi invinsa cu o asemenea aruncare.
2 secunde inainte de final

Greu ne-am calificat, dar meritat


Meciul cu Japonia a fost mai greu decat ne-am fi asteptat insa e bine ca ne-am calificat. Nu sunt in masura sa analizez revenirea japonezelor dar tind sa cred ca a fost cauzata de mai multi factori cumulati: oboseala, lipsa de concentrare si decizii ciudate de arbitraj. Sa ne bucuram totusi ca si-n acest meci Romania a depasit media de 30 de goluri marcate.

Spuneam ca in meciurile anterioare s-au evidentiat Cristina Laslo si Yuliya Dumanska. Cristina a inscris si ieri 7 goluri dar in ultima parte a meciului a fost tinuta om la om si n-a mai reusit sa marcheze din actiune sau sa paseze decisiv, fiind destul de obosita pentru a se debarasa de marcaj. La randul ei Yuliya n-a mai avut un procentaj la fel ridicat de eficienta in poarta iar japonezele micute si rapide nu i-au mai permis sa lanseze contra-atacuri decisive. 

In sferturi cu Croatia


Si Croatia a trecut tot la diferenta de 1 gol de Ungaria, astfel incat in sferturi se vor intalni 2 echipe pentru care 1 gol este foarte important.

Meciul Romania - Croatia se joaca azi, Marti 12 Iulie de la ora 20:45, sa speram ca fetele noastre au avut timp de recuperare si ca ne vor bucura cu inca o victorie mare. Dupa cum se vede, in etapa eliminatorie a CM U20 fiecare gol conteaza iar o victorie la diferenta de un gol este o victorie mare, cat o calificare.

Hai Romania!

Etichete: , ,