Cum a fost la Food Bloggers 2016

Cum a fost la Food Bloggers 2016
Daca tot am zis ca va fac pofta de Food Bloggers, hai sa vin cu impresiile de la editia din 2016.

Fata de alte editii cand am fost blogger ambasador la conferinte, de data asta am fost si blogger oficial Microsoft Lumia la Food Bloggers Conference. Asa ca daca vedeti la mine pe Facebook mai putine poze decat de obicei, sa stiti ca am compensat cu pozele facute cu #Lumia950.

Inainte de a aminti cateva idei retinute de la Food Bloggers, sa va spun ca daca n-ati fost acolo sau daca ati fost dar ati uitat ceva, inregistrarea Food Bloggers 2016 este disponibila tuturor.



Cateva idei de la Food Bloggers 2016


Working with brands
Working with brands
Alexandra Sirbu - om de comunicare si blogger - ne-a spus ca brandurile impun anumite limite dar daca nu te identifici cu un brand mai bine refuzi o colaborare decat sa faci promisiuni.

Elena Bubulete - Conan PR - ne-a spus ca agentiile filtreaza cerintele clientilor atunci cand prezinta brief-ul bloggerilor iar de la Oana Bulexa - MSL Group The Practice - am retinut ca agentia este responsabila pentru un brief corect.

Gabriel Gavrilescu - blogger la AmuseBouche.ro - ne-a spus ca ei au adoptat o pozitie de forta in relatiile cu brandurile si ca nu-i intereseaza advertorialele.

Florin Itu - bloggeri si moderator - a recomandat atat agentiilor cat si bloggerilor ca pe langa bugetul pentru articole sa negocieze si un mic buget de promovare pe retelele sociale.

Chefs talks
Chefs talks
Nicolai Tand ne-a spus ca in bucatarie cel mai important lucru este sa faci oamenii sa se simta bine.

Liviu Lambrino - private chef - ne-a marturisit ca nu are un meniu fix si ca el crede in rolul de formare la fel de mult cum crede ca exista si restaurante care nu sunt pentru toata lumea.

Gabriel Toader - Chef Cocosul Rosu - ne-a spus ca restaurantul are si ferma dar chiar si asa nu poate avea de la ferma proprie toate ingredientele. Ne-a dat mai mult sfaturi sanatoase printre care si unul foarte simplu: daca nu e sezonul rosiilor, nu manca rosii.

Ciprian Zobuian a observat ca incep sa se schimbe lucrurile si in Romania in sfera cofetariei. Cofetaria moderna nu mai inseamna unt si zahar iar schimbarea e facuta de firmele care aduc tehnica si know-how.

Informatii complete gasiti in inregistrare, pana atunci sa vorbim si despre mancare :)

Bunatati la Food Bloggers


Am inceput cu o salata greceasca de la Eisberg, care a asigurat un fresh point excelent la conferinta. Salata am preparat-o asa cum se vede in imagine si a fost tocmai buna in prima pauza de la Food Bloggers.
salata greceasca de la Eisberg
In pauza mare am apreciat in mode deosebit rosiile uscate si carciofii,
rosii uscate si carciofi
alaturi de orez auriu
orez auriu
si frigarui de peste in stil asiatic,
peste in stil asiatic
pe care le-am stropit cu bere Silva neagra.
Silva neagra
La desert am savurat o inghetata de ciocolata cu menta de la Gelatelli, dar nu inainte de a presta niste miscari inghetate in camasa de calusar.



Socializare traditionala la Food Bloggers


As putea sa spun si traditie socializatoare :) Pentru ca Food Bloggers 2016 s-a nimerit in ziua de Sanziene, am marcat participarea cu o camasa de calusar datorita careia am primit multe aprecieri si poze :)
in camasa de calusar
N-am fost singurul craiovean care s-a imbracat in costum traditional, dupa cum se vede din tabloul cu food bloggeri traditionali :)
tablou cu food bloggeri traditionali
A propos de traditie, n-am uitat sa facem traditionala poza cu blogoltenii la Craiova :)
poza cu blogoltenii la Craiova
La capitolul socializare am revazut vechi prietenii - Corli, Raluca, Emilentul, Ana (Blogger)Marin, Madalina, Cristian, Bogdan - dar am reintalnit-o si pe Luiza, pe care n-am mai vazut-o de pe vremea Net Camp-ului.
Luiza Daneliuc
In afara de discutiile cu prietenii am remarcat si dialogurile foarte deschise pornite de speakeri si atmosfera relaxata, semn ca Food Bloggers incepe sa se aseze in randul conferintelor traditionale marca Evensys.

Pe caldurile astea deja mi se face pofta de Winter Food Bloggers :)

Spor!

Etichete: , , ,