Cum ar fi Romania in finala de Euro?

Cum ar fi Romania in finala de Euro?
Cum sa fie, de aur si de argint. Dar nu, nu este vorba despre fotbal :)

Dupa semifinale cu Polonia si Ungaria chiar a fost o finala romaneasca iar Romania a castigat si aurul si argintul. Este vorba despre Campionatul European Torun 2016 la spada feminin individual.
Romania a castigat si aur si argint la Torun
In semifinale s-au calificat Simona Gherman si Ana Maria Popescu (Brânza), care au tras cu sportive din Polonia si Ungaria pentru a ne bucura de o finala 100% romaneasca.

Sporturi cu care ne mandrim


Cu putin timp in urma ne-am mandrit cu cele 4 romance in sferturi la WTA Madrid si chiar daca Simona Halep a castigat turneul, am regretat atunci ca Simo a trebuit sa joace cu Irina Begu inainte de finala.

S-a intamplat oarecum la fel si la Torun, Ana Maria Branza a tras mai intai cu conationala Simona Pop iar in semifinale cu unguroaica Emese SZASZ. A fost un meci dramatic, unguroaica a conducand cu 3 - 0 si 4 - 3.
Ana Maria Popescu (Branza) vs Emese SZASZ
Apoi Ana Maria a egalat si a trecut la conducere.
Ana Maria la conducere
In ultimele secunde unguroaica s-a apropiat la un singur punct de Ana Maria, arbitrul a dat startul, Emese SZASZ n-a auzit si secundele s-au scurs in favoarea sportivei noastre. Unguroaica a protestat, Ana Maria a recunoscut ca ea a auzit semnalul desi era zgomot in sala apoi dupa indelungi dezbateri meciul s-a reluat cu ultimele 2 secunde.

De remarcat fair-play-ul sportivei noastre, care nu si-a scos masca, n-a protestat si a asteptat linistita sa se reia lupta. Pe inregistrarea video s-a vazut ca unguroaica n-a reactionat cand s-a dat semnalul de start asa ca s-a reluat partida.

A urmat un asalt disperat al sportivei din Ungaria, in care ambele semifinaliste au punctat in acelasi timp, apoi cand tabela arata 0:82 s-a dat asaltul final, incheiat cu victorie pentru Branzica noastra :)
final dramatic
In cealalta semifinala Simona Gherman a trecut de reprezentanta gazdelor, poloneza Renata KNAPIK-MIAZGA.
Simona Gherman vs Renata KNAPIK-MIAZGA
Restul e... aur si argint pentru Romania la Torun.

Campionatul European de scrima de la Torun


Campionatul European de Scrima se desfasoara in localitatea poloneza Torun intre 20 si 25 Iunie, Romania fiind reprezentata de 14 sportivi la probele feminine si masculine, individual si pe echipe. Ne-am bucurat azi sa ascultam Imnul Romaniei dar sa le tinem pumnii in continuare pentru ca incep asalturile pe echipe.

De remarcat ca avem si un sportiv craiovean in echipa masculina de spada de la Torun, Alin Mitrica de la CSU Craiova. Dar sa remarcam mai ales in perspectiva Olimpiadei de la Rio ca avem 3 romance in top 10 Torun.

Sa revenim la sport


Revenind la fotbal sport, tocmai comentam azi la o natie de neofticosi ca exista sporturi nemediatizate in care facem performanta dar si gogosi supra-umflate carora le dam prea mare importanta. Haideti sa aplaudam Romania de aur si argint, nu pe cea pervertita de arginti.

Spor(t)!

Etichete: , , , ,