Grow Up in mediul rural din Dolj

Grow Up in mediul rural din Dolj
In primavara anului trecut salutam pe blog lansarea proiectului Grow Up la initiativa asociatiilor Allons Y si Evolve.

De curand s-a incheiat finantarea acestui proiect, insa asa cum mentioneaza cele 2 asociatii, s-a incheiat doar finantarea nu si continuarea proiectului. Grow Up va fi dus mai departe cu ajutorul parteneriatelor create in timpul finantarii, sustenabilitatea fiind de apreciat pentru orice proiect. Aici este vorba despre integrarea romilor in 5 comunitati din judetul Dolj, Barca, Cerat, Sadova, Lipov si Malu Mare.
cu copiii din scoala generala
M-am bucurat sa vad ca pe langa actiunile vizate initial, copiii din scolile generale ale celor 5 localitati au beneficiat de instruire si informatii oferite de studentii Facultatii de Medicina si Farmacie din Craiova.
Informatiile din domeniul sanatatii si igienei
Informatiile din domeniul sanatatii si igienei sunt binevenite in comunitatile in care familiile nu acorda importanta cuvenita acestor aspecte.

Bineinteles ca nici adultii n-au fost ocoliti si m-as bucura sa aud ca acest proiect a fost punctul de plecare pentru alte actiuni asemanatoare.
intalnire cu adultii
Informatii detaliate despre desfasurarea proiectului am gasit la Andrei, cu care am fost de curand in cadrul comunitatilor din Valcea pentru a vedea derularea unui alt proiect destinat copiilor din mediul rural.
proiecte destinate copiilor din mediul rural
Intr-o perioada in care toata lumea se plange ca statul nu face nimic, e bine sa vezi ca ONG-urile se implica la nivelul comunitatilor si demonstreaza ca lucrurile se pot misca inclusiv in mediul rural.

Spor in continuare!

Etichete: , , , ,