Continuitate si profesionalism la SCM

Continuitate si profesionalism la SCM Craiova
Dupa cum ati vazut din postarile mele de pe blog, sunt fan infocat al echipei de handbal SCM Craiova. M-am bucurat pentru victoriile in Cupele Europene, m-am intristat la accidentarile fetelor si am fost in Polivalenta la toate meciurile de acasa.

Anul trecut, dupa cea mai buna clasare a fetelor noastre, Craiova a debutat in cupele europene. Clasarea a fost realizata de o echipa cu jucatoare valoroase din tara si strainatate si de un cuplu de antrenori (Relu Rosca - Gheorghe Sbora) care a reusit sa sudeze acea echipa.

Inceputul de campionat ne-a gasit fara antrenorii care realizasera calificarea si fara multe din jucatoarele de baza (Ionica Munteanu, Ane Eidem, Madalina Zamfirescu, Aneta Pirvut, Ana Tanasie si Bianca Tiron). Practic s-a pornit la drum cu o echipa noua, formata in jurul fetelor ramase (Pasca, Cioaric, Apipie, Ianasi, Ilie... si cam atat dintre jucatoarele de baza).
Simona Gogirla
Odata cu Simona Gogirla au (re)venit la Craiova jucatoarele Dana Babeanu, Gogorita Andrei si Maria Gavrila, alaturi de intaririle din strainatate Landre si Zivkovici. Dupa parerea mea, clasarea pe locul 7 si cele 3 victorii din cupele europene, una in fata unei foste detinatoare de Champions League, sunt o performanta in sine, avand in vedere lotul avut la dispozitie si accidentarile survenite pe parcursul campionatului (Apipie, Ianasi, Ilie). Fetele au strans randurile, Simona Gogirla a stiut sa le dea cele mai bune sfaturi (am auzit-o vorbind sarbeste, frantuzeste si romaneste) si sa le tina unite.

Zilele trecute am vazut la TV o stire conform careia noul antrenor al SCM Craiova este "Bogdan Burcea, care o inlocuieste pe Simona Gogirla". Nu stiam datele referitoare la contractul Simonei Gogirla, asa incat i-am multumit pentru sufletul pe care l-a pus alaturi de echipa Craiovei si pentru momentele pe care le-am trait din tribuna in ultimul an. Am aflat ca Simona Gogirla mai are 1 an de contract cu SCM Craiova, iar in jurul echipe se vorbeste despre cuplul de antrenori Burcea-Gogirla.

Ar fi cea mai buna solutie si un semn de normalitate, de continuitate si de profesionalism. Simona Gogirla vine din postura jucatoarei cu experienta la nivel inalt si de autoare morala a actualei echipe de handbal feminin. Bogdan Burcea vine cu experienta vasta de antrenor si cu o jucatoare de top din Romania, Cristina Zamfir. Avand in vedere ca Simona Gogirla, Bogdan Burcea si Cristina Zamfir sunt olteni, cred ca poate fi inceputul unei colaborari de succes.

Din pacare n-am vazut o pozitie oficiala din partea clubului despre cuplul de antenori Gogirla-Burcea si n-as vrea ca inca o data la Craiova sa se intample o plecare fortata. Nu da bine nici pentru fetele din echipa, nici pentru imaginea clubului si nici pentru viitori antrenori sau jucatoare care vor veni la Craiova. Ne uitam cu respect spre CSM Bucuresti, dar sa nu uitam ca inainte de a ajunge la castigarea Champions Leaguie - performanta unica in istoria Romaniei, ei si-au respectat mai intai contractele si angajamentele.

Nu mai zic de alte angajamente respectate, de genul suportarii costurilor operatiei unui jucator (junior) aflat la final de contract. Am aflat despre aceste lucruri de la Cerasela Cojocariu (FRH).

Reputatia unui club se construieste greu si se pierde rapid, daca nu e gestionata profesionist. Daca tindem sa ajungem la nivelul clubului CSM Bucuresti, trebuie sa fim la fel de profesionist ca ei, in toate aspectele. Trio-ul Gogirla-Burcea-Zamfir poate fi un nou inceput pentru Craiova, depinde cum este gestionat si ce jucatoare (re)vin la echipa alaturi de oltencele existente.

Daca la volei s-a castigat campionatul dupa um proiect de continuitate, de achizitii  si de realizari pas cu pas, sunt sigur ca se poate si la handbal.

Hai Craiova!

Etichete: , , , , ,