Pianistul la Centrul Cultural Polonez

Pianistul la Centrul Cultural Polonez Craiova
Nu este primul film pe care-l vad la Centrul de Limba si Cultura Poloneza din Craiova alaturi de colegii din blogosfera, dar este pe departe filmul care m-a impresionat cel mai mult.

Daca data trecuta ne-am delectat cu o comedie - Afacerea sfanta, de data asta a fost vorba despre un film profund si zguduitor - „Pianistul” în regia lui Roman Polański, castigator a 3 Premii Oscar:
Filmul este ecranizat dupa o poveste reala traita in Varsovia, bazata pe memoriile pianistului Wladek Szpillmann. Datorită originii sale evreieşti, Wladek traieste calvarul ghetoului si al deportarilor spre lagarele de exterminare. Reuseste sa scape in ultima clipa inainte de a fi urcat in trenul deportatilor apoi incepe o viata de fugar, la limita supravietuirii, dupa ce reuseste sa fuga din ghetoul din Varsovia.

Ajutat la inceput de prietenii polonezi apoi pe cont propriu printre ruinele orasului, Wladek este salvat in final de un ofiter german care-l ajuta sa supravietuiasa in ultimele 2 saptamani inainte ca Warsovia sa fie cucerita de trupele sovietice.

Multumim Magdei Filary si Centrului Cultural Polonez si asteptam cu nerabdare evenimentele urmatoare.
seara de film polonez
Pana atunci va las cu cateva imagini de la seara de film polonez. Multumim si echipei tehnice formata ad-hoc pentru "setarea" celor mai bune conditii de vizionare.
echipa tehnica
Spor!

Etichete: , , , ,