Cum a fost la Craiova2Online 2016

Cum a fost la Craiova2Online 2016
Am avut bucuria sa fiu prezentatorul evenimentului Craiova2Online 2016, desfasurat la Casa de Cultura Traian Demetrescu.

La Tradem am avut invitati de toate varstele :) Liceeni veniti cu doamna diriginta, studenti, parinti, bunici si bloggeri mai cunoscuti sau nou sositi in blogosfera craioveana.
liceeni si studenti la Craiova2Online
Am sa spicuiesc cateva idei retinute de la fiecare speaker, cu observatia ca prezentarile vor fi disponibile cat de curand pe site-ul Craiova2Online.

De la Victoria Deliu am notat ca este foarte selectiva cu subiectele abordate pe blog, ca este implicata in multe evenimente si nu poate sa scrie mai des de cateva ori pe luna.  Dar ca se revanseaza in timpul verii cand este in vacanta. De remarcat ca Victoria a venit insotita de colegii din clasa a IX-a, de doamna diriginta si de familie.
tricou pentru doamna diriginta
La finalul fiecarei prezentari vorbitorii au premiat cea mai buna intrebare, Victoria punandu-se bine cu doamna diriginta :)
Roxana Stiubei la Craiova2Online
Roxana Stiubei, studenta la Jurnalism, ne-a marturisit ca deocamdata a ajuntat-o mai mult blogging-ul in viitoare activitate de jurnalista, decat jurnalismul in activitatea de blogger.
Cristian Florea la Craiova2Online
Cristian Florea ne-a spus cateva dintre avantajele pe care le au bloggerii care participa la concursurile gazduite de la Blogal Initiative. Unul dintre avantaje este profesionalizarea si adaptarea pentru bloggingul vazut ca business sau second job.
Dana Ilie despre bloguri si nise
Dana Ilie ne-a vorbit despre bloggingul nisat, ea indreptandu-se spre turism cu un blog de calatorii si cu site-ul MonumenteOltenia.ro. Avantajele nisei provin din faptul ca are audienta stabilita cu precizie si poate face parteneriate cu firmele interesate de domeniu.

A urmat Cristian China Birta, bloggerul cu care lucreaza cele mai multe agentii. Chinezu ne-a povestit despre businessul care poate fi generat in jurul blogurilor, abordand blogul ca brand.
Chinezu despre blogging si branding
Ne-a prezentat pe scurt activitatea Kooperativei 2.0 si a dat mai multe exemple din care sa ne dam seama de puterea online-ului si a bloggerilor. Am retinut cateva idei de la stimabilul Chinezu, pe care le redau mai jos.

Românii sunt cei mai împatimiti autori de bloguri dintre toate tarile participante în studiu: 12% detin bloguri, în timp ce în celelalte tari procentul abia ajunge la 7%. Nu Chinezu zice asta ci un studiu Google din 2014 realizat in România, Republica Ceha, Slovacia, Ungaria si Polonia.

Mi-a placut si Teoria minimului in constructia de brand personal, brandul personal fiind ca un butoi plin cu apa. Oricat ai pune, daca o iti lipseste (ceva la) o doaga, pe-acolo se va scurge apa oricat de multa ai pompa. De retinut :)
un tricou mare cat China
La randul lui, Chinezu a retinut un tricou mare cat China :)

A venit si momentul in care l-am deconspirat pe Unexpected Blogger. Bloggerul surpriza n-a fost altul decat Marius Matache, cercetator, chimist si folkist cunoscut in blogosfera sub numele inspirativ Make :)
Unexpected Blogger a fost Marius Matache
Make a facut o trecere in revista a avantajelor pe care i le-a adus bloggingul, cel mai impresionant pentru mine fiind faptul ca a jucat fotbal pe San Siro cu Baresi, Costacurta, Zambrota, Tony Adams si Robert Pires. Fiind un fan declarat al lui AC Milan (ne-a spus pe rand componenta echipei din anul respectiv), a impletit pasiunea cu bloggingul pentru o experienta de vis.

Alte colaborari blogosferice care-l ajuta in activitatea de muzician se refera la realizarea unor parteneriate cu branduri din domenii diferita, dar care apreciaza cultura.

Raspunzand intrebarilor a spus ca nu mai stie componenta Milanului din ziua de azi, dar ne-a spus pe posturi numele jucatorilor care au format Craiova Maxima.
poza de grup cu blogosfera
La final am facut poza de grup cu blogosfera ramasa pana la sfarsitul conferintei (multi dintre liceeni au fugit pe la mijlocul evenimentului, probabil doamna diriginta avand cu ei si alte activitati altfel in afara de blogging) apoi am trecut peste drum la Fajitas pentru o rehidratare cu bere si delectare cu mancare mexicana.

Probabil ca de foame am uitat sa fac poze acolo, dar n-am ratat momentul cand Chinezu a vorbit la Digi24 Craiova cu Eugen Barbu.
Chinezu la Digi 24 Craiova cu Eugen Barbu
Asa s-a scris editia a III-a a conferintei Craiova2Online, care n-ar fi fost posibila fara sprijinul prietenilor de la Credit Acces, Fajitas si Oak Media. Multumim participantilor, partenerilor si sponsorilor, imagini de la Craiova2Online si interviuri putand fi vazute pe GTV si Alto Media.

Pana la editia urmatoare va las cu cateva imagini de la Craiova2Online.

Spor!

Etichete: , , , , , , , ,