Saptamana si ziua Irlandei la Craiova

Saptamana si ziua Irlandei la Craiova
Poate ati auzit vorbindu-se mai mult in aceasta saptamana despre Sf. Patrick, bere Guinness sau despre trifoi cu 4 foi. Toate acestea sunt simboluri irlandeze si au revenit in actualitate pentru ca suntem in preajma aniversarii Zilei Nationale a Irlandei. Pana atunci, la Craiova a inceput Saptamana Irlandei la Europa Season.

Luni a fost intâlnirea melomanilor cu Derek Gleeson, director muzical si prim-dirijor la Dublin Philharmonic Orchestra si Rachmaninov Festival Orchestra.
Jimmy Goeijenbier la pian
Marti am avut bucuria sa-l ascultam intr-un recital neconventional pe pianistul Jimmy Goeijenbier, student al Conservatorului de Muzică si Teatru din Dublin.
dialog cu craiovenii
Ne-a incantat cu piesele interpretate si cu sinceritatea raspunsurilor. Fiecare piesa la pian a fost urmata de un dialog cu cei prezenti in sala iar la final Jimmy a avut amabailitatea sa facem o poza de grup cu blogosfera si prietenii.
poza de grup
Joi, 17 Martie, de la ora 19:00 in Sala Filip Lazar a Filarmonicii Oltenia are loc intalnirea cu muzicienii irlandezi chiar de Ziua Nationala a Irlandei.

Se vor prezenta craiovenilor si vor raspunde intrebarilor dirijorul Derek Gleeson şi violonista Héloïse Geoghegan.
violonista Héloïse Geoghegan
Ei vor fi protagonistii concertului de vineri de la ora 19:00, alaturi de Orchestra Filarmonicii Oltenia:
Abia astept sa ascult Riverdance, dar pana atunci va las cu mai multe imagini de la recitalul neconventional.

Spor incantator!

Etichete: , , , , ,