Serbam Sf.Ion cu Cabernet Sauvignon?

Serbam Sf. Ion cu Cabernet Sauvignon?
Atunci cand am scris despre concursul destinat bloggerilor craioveni, am promis ca vor fi concursuri cum se cuVin si pentru bloggerii care n-au participat la degustarile de vinuri oltenesti si branzeturi rafinate. Astazi am lansat un astfel de concurs soldat cu vinuri de la Vinarte si bazat pe creativitate.

Apelam la imaginatia bloggerilor pentru a gasi cele mai bune zile din an pentru sarbatorirea urmatoarelor vinuri: Cabernet Sauvignon, Merlot, Feteasca Neagra, Negru de Dragasani, Riesling, Sauvignon Blanc, Tamaioasa Romaneasca si Rose. Acestea sunt si premiile.
vinurile de la Vinarte sunt si informatie si premii
Ca sa va vina idei de sarbatoare Vinarte va pune la dispozitie informatii detaliate despre vinurile de mai sus iar voi trebuie sa faceti "pairing" intre un anumit vin si ziua cea mai potrivita pentru a-l sarbatori.

Am dat o mica idee referitoare la Cabernet Sauvignon si asezonarea cu Sf. Ion si cu temperaturile in ton. Fiind in preajma Bobotezei, cand este frigul mai mare, merge un vin puternic care sa-ti puna sangele in miscare. De aceea am si propus data de 7 Ianuarie. Insa ideile vin si dupa studierea astrelor sau dupa combinarea unor notiuni complicate de gastronomie si numerologie.

In afara de Cabernet Sauvignon mai sunt 7 vinuri pe lista, campania incepe pe 5 si se termina pe 2, castigatorii se anunta pe 7, deci data trebuie sa fie clar 7. Cabernet Sauvignon fiind primul vin din lista de 8 (1 + 7), l-am asortat cu Ianuarie, prima luna din an si asa se vede clar ca Sf. Ion rimeaza la fix cu Cabernet Sauvignon. Acum puteti sa faceti si proba, sa-i intrebati pe purtatorii numelui Sf. Ion daca nu doresc sa-si sarbatoreasca onomastica cu un Cabernet Sauvignon. Oricat ar fi de frig afara, un astfel de vin va aduce Soarele in tara :)

Dupa aceea mai sunt si bucatele de sezon. Banuiesc ca n-ati dat gata chiar tot porcul, asa ca vinul rosu rubiniu cu nuante brun roscate se va potrivi dintr-o privire cu carnea de porc la gratar sau la cuptor, asa cum sunt recomandarile de servire. Nu mai spun ca temperatura de consum de 18 grade Celsius este la fix pentru anotimpul rece, zic doar Hai noroc!

Acesta este un vin cu potential de invechire astfel incat daca hotaram ca de Sf. Ion sarbatorim cu Cabernet Sauvignon, putem pastra obiceiul si peste 10 ani cu acelasi vin superb.

Nu stiu daca se vor aranja astrele pentru a sarbatori Sf. Ion de Sauvignon, ce pot sa va spun este ca asa se vor alinia in anul de gratie 2016, pe 7 Ianuarie. Ne garanteaza NASA :)

Spor sarbatoritor!

P.S. 1
Am aflat #pesurse ca pe 7 Ianuarie astrele se vor alinia in formatie de Andromeda and NuSTAR si ca aceasta zi are o energie speciala.
P.S. 2
Sunt sigur ca veti gasi asocieri mai bune decat mine, abia astept sa sarbatorim in zilele propuse de voi.

Etichete: , , , , , ,