Pana cand?


Si tot prada ne-nencetat... milioane...
© Citykot | Dreamstime.com - Corruption In Politics Photo
Ma intrebam prin primavara cat mai merge "treaba" cu casa de toleranta a poporului.

Socul diasporei a fost prea mic pentru marile interese personale ale politicienilor care au inceput sa-si dea arama pe fata ca sa protejeze argintii din spatele afacerilor interpartinice. Dupa 3 luni de la "zgaltaiala" diasporei, Sova a fost facut scapat de voturile majoritare ale PSD. Dupa inca 6 luni majoritatea n-a mai fost aceeasi in cazul Elenei Udrea, unda de soc fiind diminuata. Mai e un pic si trece anul, iar legea votului prin corespondenta inca se discuta...

Si-atunci care-i scopul iesirilor in strada? FRICA


Lucrurile se misca prea incet in tara noastra si doar de frica.
Frica de DNA, frica de UE, frica de FMI. La aceste frici sezoniere ar trebui sa se adauge o frica permanenta, frica politicienilor fata de reactia opiniei publice.

Daca lumea n-ar fi iesit in strada, Rosia Montana n-ar mai fi fost subiect de discutie. Daca n-ar fi existat proteste, guvernarea Boc ar fi continuat sacrificiul popular in timp ce Udrea si potentatii isi umfau buzunarele. la umbra crizei. Astfel stand lucrurile, nu poti sa spui ca unii sunt mai curati si alti mai corupti. Mai corect ar fi sa spunem ca sunt unii mai corupti decat altii.

Astia sunt, noi i-am ales, dar tot noi ii putem obliga ca inainte sa se gandeasca la beneficiile personale atunci cand clocesc o lege sau o hotarare, sa se gandeasca mai intai ce zice omul simplu. Exista deja un antecedent istoric mult mai benign, in care Regele Carol I isi intreba sfetnicii inainte de a lua o hotarare "Dar Dabulenii, ei ce zic?".

Pana cand?


Ponta a beneficiat de nemultumirile populare care au dat jos guvernul Boc si de fuga sobolanilor politici de pe corabia scufundata a PDL-ului. Acum el este subiectul nemultumirilor dar nu cred ca demisia guvernului Ponta trebuie sa ne multumeasca. Dar pana cand sa ne manifestam nemultumirea?

Asa cum zicea azi Sinziana Dobre la RFI, scopul reactiei publice trebuie sa fie curatenia pe termen lung. Lucrurile se schimba incet-incet,  DNA-ul lucreaza, nici opinia publica nu trebuie sa se opreasca pentru ca atunci viteza schimbarii ar fi si mai mica.

Spor pe termen lung!

Etichete: , , ,