Europa Season: 23 Oct '15 - 20 Mai '16

Europa Season: 23 Oct 2015 - 20 Mai 2016

La finalul  evenimentului Maria Tanase Simfonic, spuneam ca este doar incalzirea pentru "toamna muzicala" extinsa care-i asteapta pe iubitorii muzicii simfonice.

Sezonul european de toamna-primavara incepe pe 23 Octombrie 2015 si se incheie pe 20 Mai 2016. Filarmonica Oltenia Craiova sarbatoreste 111 ani de existenta prin 28 de saptamani dedicate muzicii europene, fiecare dedicata uneia dintre tarile Uniunii Europene. Evenimentele reunite sub numele Europa Season aduc pe scena Filarmonicii Oltenia 28 de dirijori si 31 de solisti din tarile Uniunii Europene.

In fiecare saptamana sunt invitati dirijori si solisti dintr-o anumita tara, care vor bucura publicul cu lucrari din patrimoniul muzical, clasic si contemporan al tarii respective, create de compozitori din acea tara, majoritatea concertelor fiind in prima auditie pe scena Filarmonicii Oltenia. In afara concertelor din zilele de Vineri, au loc intalniri cu artisti din tarile respective, micro-concerte, expozitii, lansari de carte si alte evenimente culturale.
micro concert sustinut de studenti din Austria
De exemplu, in prima saptamana de Europa Season, Simona Venslovaite si Nikolas Gohl, studenti ai Universitat Fur Musik - Viena, au concertat la Muzeul de Arta, dupa micro-concert urmand o discutie libera despre institutia unde studiaza.
Expozitie in saptamana dedicata Austriei
Pe toata durata saptamanii austriece, in foaierul Filarmonicii Oltenia puteti admira expozitia "(Ne)linistea dinaintea furtunii -Perioada dinaintea anului 1914". Evenimentul este organizat de Forumul Cultural Austriac, Bucuresti si Ministerul Federal pentru Afaceri Europene si Internationale al Austriei.

Cu o zi inainte de concert, artistii austrieci s-au prezentat publicului.
Artistii austrieci s-au prezentat publicului
Momentul culminant al saptamanii dedicate Austriei se intampla Vineri, 23 Octombrie, cand are loc concertul simfonic condus de dirijorul Michael Zlabinger, sustinut de Stefan Jess-Kropfitsch (violoncel) alaturi de Orchestra Filarmonicii Oltenia. 

În program:
Daca v-am facut pofta, sa stiti ca urmeaza saptamanile dedicate urmatoarelor tari europene:
Spor cultural!

Etichete: , , , ,