Zilele Amantilor, lansare la Craiova

Zilele Amantilor, lansare la Craiova
Am fost la lansarea "Zilelor Amantilor" la Craiova, atat in calitate de "connector", cat si de cititor.

In primul rand lansarea a fost un moment de veselie si bucurie, dar si o ocazie de a cunoaste oameni frumosi. Intamplator (sau nu), cei care au vorbit despre carte au fost toti bloggeri :)

In afara de umorul de limbaj si de situatii, exemplificat de Corina Ozon prin cateva lecturi din carte, am apreciat detaliile referioare la ideea de la care pornit cartea, cum a decurs relatia cu editura si cum s-a facut promovarea. Stiu ca sunt multi bloggeri care doresc sa-si lanseze o carte, astfel incat astfel de informatii sunt binevenite.

Asa cum anticipam, Zilele Amantilor au legatura cu realitatea, nu este vorba despre fictiune. Corina Ozon a beneficiat de experienta jurnalistica pentru a culege intamplari adevarate pe care le-a inchegat intr-o lectura credibila, "iubibila" si traibila mai ales in mediul corporatist. Nu este jurnalul ei, ci o culegere de fapte si intamplari reale.

Nu a stat sa-i spioneze pe amanti, a la primarul Nichita de la Iasi, dar lucrand alaturi de o echipa de barbati, a avut de unde culege intamplari reale. De aici si perspectiva barbateasca de abordare si limbajul direct, valabil in cazul tuturor personajelor, chiar daca doua dintre personajele principale sunt femei.

Corina a raspuns la intrebari, a citit, a detaliat informatii mai putin cunoscute, a dat autografe si ne-a spus cum a inceput primul episod pe blog, cel cu Pastele Amantilor. A pornit de la un studiu care arata ca amantele trec prin stari de depresie in perioada Pastelui, cand iubitii petrec sarbatorile cu familia. Stiu ca nu suna prea ortodox, dar daca nu vreti amante "depresate" asigurati-va ca sunt catolice, musulmane sau de alte rituri :)

Daca tot a ajuns la Craiova, Corina s-a bucurat de caldura cu care a fost intampinata si a apreciat in mod deosebit deschiderea gasita in Banie din partea blogosferei si a Casei de Cultura Traian Demetrescu. A concluzionat ca a fost lansarea care s-a organizat in cel mai scurt timp. Eu stiam deja ca oltenii sunt rapizi da' buni, dar daca mai aveti dubii puteti sa repetati de cateva ori concluzia accentuata :)
Salonul Medieval de la Tradem
Ma bucur ca Zilele Amantilor au ajuns si-n Oltenia, au fost prezenti fani din Craiova, Severin si Bucuresti, iar prezenta Corinei se va repeta cu siguranta si pe timp de noapte. Noptile Amantilor, evidemment :)

Spor de noapte!

Etichete: , , ,