Telefonul Copilului suna de 500 de ori

Telefonul Copilului suna de 500 de ori
Mai tineti minte cand v-am spus despre Sotea si fenomenul bullying?

Daca nu mai retineti, am vorbit atunci despre campania CN Clubul Prieteniei, sub sloganul "Fii prietenos, nu rautacios!", care s-a lansat pe 4 Martie la Craiova.

Scopul campaniei, la care a aderat si cantaretul Alex Velea, a fost incurajarea copiilor si tinerilor sa spuna stop hartuirii si agresiunilor de orice fel. Rezultatele dupa circa 2 luni de la lansare arata ca aproape 500 de copii au sunat la Telefonul Copilului pentru a vorbi despre problemele lor.

Am primit si cateva statistici de la Asociatia Telefonul Copilului, date care arata ca 55,94% de sesizari au fost realizate de băieti, 41,65% de fete si doar 2,41% de părinti.

Pe grupe de vârstă si sex, 51,08% dintre cei care au sunat la Telefonul Copilului au fost preadolescenţi, 32,73% au avut intre vârstă 6-9 ani şi 16,19% au fost adolescenţi. Fetele cu vârsta de 6 – 9 ani a sunat în proportie de 53,14%, urmate de preadolescente (35,75%) şi adolescente (11,11%).

A fost realizata si o statistica despre mediul in care se intampla abuzuri de tip bullying:
Chiar daca 72,43% dintre copiii prescolari si scolari au vorbit cu părintii despre abuzul de tip bullying, doar 21,25% dintre părinti au ales să intervină. In schimb preadolescentii si adolescentii nu au discutat cu nimeni inainte de apelul la 116 111.

Formele de bullying mentionate sunt urmatoarele,
la baieti predominand abuzuri sub forma de bullying fizic iar la fete bullying verbal.

Cele mai multe situatii au fost înregsitrate in Muntenia (22,54%), Transilvania (18,91%), Moldova (17,51%), Oltenia (14,29%), Bucuresti (9,05%), Banat (3,62%) si Dobrogea (3,02%).

Iata si cateva declaratii ale principalilor "vinovati" de aceasta campanie.

Hannes Heyelmann, Senior Vicepresedinte si Manager General Turner Broadcasting pentru Europa Centrală si de Est:
“Suntem foarte încântaţi de parteneriatul pe care l-am avut atât cu Alex Velea, cât şi cu Asociaţia Telefonul Copilului în lupta comună împotriva bullying-ului”.
Alex Velea
Alex Velea:
“Mă bucur să ştiu că şi eu am putut ajuta cu ceva. Fenomenul bullying este o problemă reală şi toţi copiii din România pot fi afectaţi. Cred că primul lucru pe care cei mici trebuie să îl facă într-o astfel de situaţie este să stea de vorbă cu o persoană apropiată, de încredere, şi să povestească prin ce trec. Îmi doresc mult ca astfel de iniţiative să devină o obişnuinţă”.
Catalina Florea
Cătălina Florea, Director Executiv, Asociatia Telefonul Copilului:
“Campania a vorbit pe înţelesul tuturor despre fenomenul bullying, ceea ce a permis copiilor să recunoască mai uşor semnele acestui tip de abuz şi i-a determinat totodată să vorbească deschis la Telefonul Copilului, 116 111, despre toate trăirile lor. Teamă, frustare, blocaje emotionale, tristete, singurătate, dar si asteptările copiilor legate de dorinta de a-si face prieteni - in doar 2 luni, aproape 500 de cazuri de tip bullying au fost sesizate la 116 111, iar aproape 43% din apelanţi au fost prescolari si scolari, ceea ce a reconfirmat declanşarea fenomenului bullying încă de la vârste mici. Ne bucurăm să avem un partener de nădejde precum Cartoon Network în lupta împotriva fenomenului bullying, împreună reuşind să facem paşi înainte în demersul propus.”

Copiii pot afla detalii despre fenomenul bullying si hărtuire la Clubul Prieteniei Cartoon Network

Spor prietenos!

Etichete: , , , , ,