Daca esti român, prima data la Roma...

Daca esti român, prima data la Roma...
... nu trebuie sa te astepti ca trecerea de pietoni este a pietonilor. Uita ceea ce stii din România. La Roma trebuie sa fii atent pe zebra, pentru ca nu opreste nimeni ca ai pus tu un picior pe trecere. Chiar si cand se formeaza un grup mai mare care traverseaza strada, pana sa ajunga pe trotuarul celalalt mai trec peste  zebra masini sau scutere. La semafor insa, toata lumea respecta regulile.

Daca banuiai ca ai vazut aglomeratie la metrou in Bucuresti, banuielile sunt neintemeiate. Incearca un metrou la Roma, la ora 08:00-08:30 si mai vorbim.

Daca stiai ca biletele online pentru obiectivele turistice sunt mai ieftine decat la fata locului, schimba-ti gandurile si pregateste-te sa adaugi 4 Euro in plus. Merita totusi sa cumperi online, decat sa stai la cozile kilometrice de la Colosseum si mai ales la Vatican.

Sa trecem si la mancare. Inainte de a alege o locatie, uitati-va pe meniurile din fata localului. Daca este pizza la 7-8 Euro este normal, daca e 12-13 Euro asteptati-va la un local scump. La fel "supa de verdura", in unele locuri este 5 Euro, in altele 10 Euro. Si pentru ca am ajuns la capitolul mancare, va recomand Antica Taverna.
Antica Taverna la Roma
Nu numai ca mancarea este excelenta, dar aveti din partea casei cuvinte romanesti si cateva tratatii speciale. Locul este superb, au si pagina de facebook dar si site.
Tot la capitolul mancare, va recomand sa incercati anghinare - carciofi ii spun italienii. Se gaseste si in restaurante, la pret de restaurant, dar si la supermarket, gata pregatita.
Carciofi - anghinare a la Roma
Ramanem la români, dar revenim la obiective turistice, si va recomand sa incepeti cu Palazzo Valentini. Este singurul loc unde am auzit informatii complete despre Columna lui Traian, iar vizita ghidata este fabuloasa, insotita de experiente multi-media, explicatii detaliate si o zona foarte mare de vizitat.
Columna lui Traian
Referitor la dacii de pe Columna lui Traian, iata unde puteti gasi statui de daci in Roma. Inclusiv langa Colosseum puteti admira statui de daci pe Arcul lui Constantin.
Statui de daci pe Arcul lui Constantin
De la statui, ramanem la dacii moderni si daca vreti un transport cu taxi insotit de explicatii in limba romana, apelati la Catalin - Noleggio con conducente. Ne-a asigurat drumul spre aeroport. 8 oameni + bagaje = 70 Euro. Pe Catalin il gasiti pe Taxiromancc sau la telefoanele 373 3419586 sau 333 3387860.

Acestea ar fi sfaturile romanesti pentru prima vizita la Roma. Pentru informatii detaliate asupra vizitelor, am facut un mic jurnal pentru 5 zile de vacanta in Cetatea Eterna:
Spor calator!

Etichete: , , ,