Casa de toleranta a Poporului


Casa de toleranta a Poporului
© Vladsogodel | Dreamstime.com - Parliament Building In Bucharest Romania - Casa Poporului Photo
Casa Poporului are aproximativ 1000 de incaperi, e prea putin spun camere. Am sa ma refer insa la 2 camere, unde toleranta atinge limite maxime.

Camera Deputatilor l-a facut scapat pe Lazlo Borbely in fata justitiei, 154 de "imaculati" votand impotriva solicitarii de incuviintare a urmaririi penale. Acum nu stiu cine este mai "penabil", cel cercetat sau cei care in spatele votului l-au ajutat. Vreo 5 s-au abtinut. De la vot, nu de la beneficiile functiei.

Cealalta camera este Senatul, unde un alt fost ministru, Varujan Vosganian, s-a scapat pe de justitie, scapand cateva lacrimi barbatesti si fiind dosit de colegii de suferinta cu 71 de voturi impotriva solicitării de incuviintare a urmaririi penale.

Interesant de urmarit cum in cele 2 camere ale Parlamentului s-au scurs peste 200 de specimene capabile sa-si apere interesele si beneficiile colegiale. Ma asteptam ca in al 12-lea ceas, dupa semnalul dat la ultimele alegeri, parlamentarii au inteles ca nu mai merge cum mergea. Bag seama insa ca se bazeaza pe o toleranta nemarginita.

Cat credeti ca mai merge?

Spor intolerant!

Etichete: ,