Timbrul "mai capital" decat cultura


Timbrul "mai capital" decat cultura
© Victorburnside | Dreamstime.com - Keys On Old Books Photo
Ieri mi-au ajuns la urechi 2 "acte" culturale care se bat cap in cap.

Ministerul Culturii, in prezenta unui membru al Comisiei Europene, a deschis sesiunea de informare despre competitia ce va desemna Capitala Culturala a Europei 2021. Tote bune si frumoase, ne pregatim sa sarbatorim cultura europeana in Romania, ceea ce nu poate fi decat de bine.

Pe de alta parte, "elita" politica a tarii pregateste timbrul cultural, o initiativa care pune in aceeasi oala cartile, tigarile si bauturile alcoolice.

alcool, tigari si carti
© Shaiith | Dreamstime.com - Cigar With Smoke And Whisky On Ice And Books Photo
In afara de faptul ca n-am vazut carti de contrabanda, nu cred ca in Romania putem vorbi despre un fenomen "books alcoholic" generalizat (dependenta de carti). Dimpotriva, as zice ca se manifesta independenta, vazand zilnic la TV, pe FB sau in ziare online exprimari nefericite care demonstreaza lipsa de lectura.

Ma gandesc ca, poate, initiativa stralucita a fost clocita in timp ce alesii nostri "citeau" ceva tarie si asta este "parerea lor, hâc". Din pacate este mai mult decat o parere, este o initiativa legislativa care a trecut "tacit" de Senat.

care sunt cele mai "citite"
© Fotofabbrica | Dreamstime.com - Writing Photo
Ori sunt eu tare de cap si nu inteleg utilitatea unui astfel de demers, ori "isprava" este de toata jena, daca a pus pe jar editurile.

Ma mai intreb daca "timbrul cultural" vine in sprijinul general al culturii si in pregatirea romaneasca a Capitalei Culturale Europene 2021 sau este vreun interes particular care va exploda in dosarele DNA tot prin 2021.

Spor cultural!

Etichete: , ,