Saptamana Brancusi 16 - 22 Februarie


Saptamana Brancusi 16 - 22 Februarie
© Radub85 | Dreamstime.com - Young Girl Taking Photography Of The Gate Of The Kiss
"Pe 19 februarie 2015 celebrăm 139 de ani de la naşterea lui Constantin Brâncuşi, românul care a redefinit sculptura, semnând  actul de naştere al artei moderne. Impactul şi influenţa sa în cultura  contemporană a lumii este imens."

Acesta este mesajul de inceput al evenimentului dedicat Saptamanii Brancusi. Intre 16 si 22 Februarie suntem invitati sa participam la Brancusi Week, o initiativa social media marca La Blouse Roumaine.

Calea Eroilor din Targu Jiu
© Alexionas | Dreamstime.com - Alley Of The Chairs Photo
Am mai dat curs acestor initiative online care doresc mediatizarea prin fotografii si folosirea unor hashtaguri: #Brancusiselfie, #Brancusi139, #Brancusiweek, #Brancusi si #ConstantinBrancusi.

N-am imagini proprii, planuiesc o isprava foto la Tg. Jiu, dar pana atunci as vrea sa-mi aduc contributia si-n aceasta saptamana cu cateva informatii.

Atelierul lui Constantin Brancusi
© Dudau | Dreamstime.com - Atelier Brancusi Photo
Am participat in 2013 la prima editie a Zilelor Constantin Brancusi la Craiova, dar si la a doua editie din 2014.  In Craiova se anunta un eveniment pe 21 Februarie - chiar in saptamana Brancusi - si a treia editie a Zilelor Constantin Brancusi in perioada 14-15 Martie.

Masa Tacerii de la Tg. Jiu
© Radub85 | Dreamstime.com - The Table Of Silence Photo
Astept sa se redeschida si Muzeul de Arta din Craiova,  unde sunt expuse cateva dintre operele brancusiene. Pana atunci va recomand sa vedeti filmului documentar "Calea Eroilor - Istoria unei capodopere", de Horia Muntenus.

Spor descoperitor!

Etichete: , , , ,