De sezon... electoral: turism si plase

De sezon... electoral: turism si plase
© Thodoristibilis | Dreamstime.com - Cartoon Fat Man In Costume Is Sitting On The Back Of A Poor Man Photo
Ca sa le iau cronologic, Duminica am fost ca tot omul la piata. In scara blocului am vazut cutiile postale burdusite cu Romania lucrului bine facut, semn ca echipa de campanie a ACL trecuse prin zona.

In Piata din Valea Rosie lumea avea deja plase cu ACL, dar tocmai atunci se incolonase si echipa rosie a PSD-ului, cu niste plase cam transparente prin care se vedea un calendar si cred ca si un pliant.

Un tanar s-a dus spre o doamna cu o plasa:
- Luati doamna o plasa cu Victor Ponta...
- Nu umblu eu cu asa ceva pe strada...
- Hai doamna, ca o bagati in geanta si nu se vede. Sa ma scap si eu de ele.
- Bine, da-mi doua.

A doua intamplare are legatura cu turismul electoral. Nu cu turismul electoral pe care trebuie sa-l cerceteze organele abilitate, ci un turism electoral in timpul campaniei.

Intamplarea este de Luni, in Brazda lui Novac, pe la ora 16:00. Masini bara la bara pe Doljului si pe strazile din jur. Puhoaie de oameni, de toate varstele si sexele, cu geci rosii, steaguri, badge-uri si tot ce mai trebuie pentru o manifestare organizata. Oamenii erau veseli, zambeau, se strigau si se pozau, exact ca intr-o excursie. Erau atat de multi incat n-aveau loc pe trotuare, mai mergeau si pe strada. Si mai era ceva ce ingreuna traficul si smulgea aprecieri "de dulce" de la soferi. Jumatate pe trotuar, jumatate pe strada erau parcate masini cu numar de OT, VL, AG si B.

Tocmai cand ma minunam ce-au descoperit oltenii nostri in Brazda, o doamna cu geaca rosie si badge la gat a deschis portbagajul unei masini de OT si a scos cateva materiale pe care le-a impartit colegilor ei. Am inteles, Craiova este un oras frumos si merita vizitat de toti oltenii. Dar este mai frumos in centru decat in cartiere, iar referitor la culori, ii sta mai bine in alb-albastru.

Daca ar fi dupa mine le-as recomanda celor de la PSD sa faca in fiecare zi astfel de marsuri. La cate vorbe de dulce si-au luat de la soferi, poate ii "hotarasc" sa vina la vot si pe cei care stateau acasa.

Spor desteptator!

Etichete: ,