Astia sunt prosti sau ne iau de prosti?


Astia sunt prosti sau ne iau de prosti?
© Yudesign | Dreamstime.com - Barbed Pencil Photo
Nu m-a uimit mandria de soim al patriei cu care Ponta declara ca a blocat votul fraudulos al romanilor din strainatate. Pai cand esti sustinut de unii care acum stau la pastrare sau au sedinte pe la DNA, cam atat te duce mintea sa crezi despre toata lumea.

Asta a fost declaratia la cald, pe urma a revenit si "ne asigura" ca daca un singur roman din strainatate nu va putea sa voteze, cei implicati vor plati cu functia. Pacat ca n-a spus ce va face marmota... Mie imi este clar ca romanii din strainatate nu voteaza cu coruptia si cu baronii care i-au determinat sa plece din tara. La fel de clar ii este si lui Ponta, astfel incat ma indoiesc ca-si taie singur creanga de sub picioare.

Nu este adevarat ca nu se asteptau la o participare atat de mare la vot a romanilor din diaspora. Daniel Ţecu, preşedintele Federaţiei Asociaţiilor de Români din Europa, a explicat la RFI ca de la ultimele alegeri numarul romanilor din strainatate a crescut cu 20%. Aceste date statistice din tarile in care sunt asociatiile de romani au fost furnizate guvernului. Dar cresterea numarului de votanti vine mai ales de la romanii care erau in strainatate si atunci, dar nu erau interesati de vot. Acum sunt, mai ales dupa ce au vazut cum se fura in tara, cu zecile de milioane de euro sau cu mii de hectare de padure, in timp ce ei muncesc de se spetesc in tari straine.

Numarul de sectii de votare din strainatate era oricum mai mic decat necesarul, declaratia pe propria raspundere a fost doar cireasa de pe tortul prostiei.

Daca exista deja o lege care incrimineaza votul multiplu, de ce mai era nevoie de aceasta declaratie? Romanii din strainatate sunt o specie aparte care pleaca din start cu premisa de infractori?

Acum ori una, ori alta. Astia care insista cu declaratia ori sunt prosti ori ne iau de prosti. Cum sa votezi de mai multe ori cand stai la coada cateva ore ca sa votezi o singura data si nici atunci nu esti sigur ca reusesti?

Pana se lumineaza si ei ca nu mai tine cu prosteala, constat ca romanii din diaspora sunt mai patrioti decat cei din tara. Adica in afara stau cu orele ca sa voteze, iar in tara stau acasa si nu-si "permit" cateva minute pentru a merge la vot.

romanii din diaspora sunt mai patrioti?
© Erdosain | Dreamstime.com - Thumbs Up And Down Photo
Daca la sectiile de votare existente in strainatate s-ar dubla numarul de stampile si formularele, ar fi o dovada ca lucrurile se misca. Altfel, declaratiile despre demisii si raspundere sunt pentru marmota care invelea tableta de ciocolata. A propos de declaratii, Ponta viseaza la sate copii cu tablete conectate la internet... Pe cand votul online?

Hai la vot!
© Scyther5 | Dreamstime.com - Vote Button Photo
Spor desteptator!

Etichete: , ,