Am fost la Google Apps for Education

Am fost la Google Apps for Education
Dupa Online Marketing Academy Google si Google I/O Extended, am participat la un nou eveniment din lumea Google: Google Apps for Education la Craiova.

Ca sa incep cu o statistica interesanta, majoritatea scolilor din Top100 se bazeaza pe aplicatia gratuita Google Apps for Education.
Scolile din Top 100 folosesc Google Apps for Education
Alex Becheru
Intalnirea a inceput cu prezentarea lui Alex Becheru - Departamentul de Calculatoare, Facultatea de Automatizari, Calculatoare si Electronica - privind beneficiile utilizarii Google Apps for Education pentru profesori si studenti.

Alex a prezentat principalele unelte ale Google Apps for Education, cu exemple de utilizare zilnica:
Cezar si Bogdan Nourescu
In continuare, Cezar si Bogdan NourescuCBN-IT - ne-au explicat cum poate fi utilizat gratuit Google Apps for Education.

2bitsEDU ofera modulul gratuit 2bitsEDU Standard, pentru configurarea in mod automat si utilizarea Google Apps for Education:

Organizare institutii de invatamant:
Administrare conturi Google Apps:
Rapoarte si statistici in timp real:
Aplicatia 2bitsEDU School Management extinde functionalitatile solutiei gratuite Google Apps for Education cu aplicatii adaptate la nevoile institutiilor de invatamant din Romania.
Cezar Nourescu
Toate aceste solutii folosesc infrastructura Google, neavand nevoie de servere dedicate, administratori de sistem si solutii de securitate. Ba mai mult, cu cat sunt mai multi utilizatori, cu atat merg mai repede aplicatiile gazduite pe serverele Google.

Daca ati vazut vreodata un server cazut din cauza accesarilor multiple in acelasi timp (de exemplu cand se afiseaza notele la BAC sau la examenele de la facultate), la Google se intampla un pic altfel. 
Resource Limit is Reached
Daca sunt mai multi utilizatori, Google aloca in mod manual sau automat resurse (servere) astfel incat accesul nu este intrerupt chiar daca aplicatia este accesata de milioane de utilizatori simultan.

Vi se pare interesant?

Etichete: , ,