Filarmonica in cartier - Magia Paganini

Filarmonica in cartier - Magia Paganini
Plasat in timp si spatiu intre meciurile de la Mondiale si exact la granita dintre cartierele craiovene Sarari si Valea Rosie, concertul in aer liber sustinut de Filarmonica Oltenia Craiova tinde sa devina deja o traditie estivala.

Daca anul trecut ne-am bucurat de Anotimpurile lui Vivaldi, acum spectacolul s-a desfasurat sub Magia lui Paganini.

Concertul a inceput cu Balada lui Ciprian Porumbescu, 



apoi am ascultat fragmente din Niccolo Paganini, Gaetano Pugnani, Fritz Kreisler, Antonio Bazzini, Gabriel Faure si Astor Piazzolla.

Fiecare piesa a beneficiat de o introducere din partea dirijorului si solistului Razvan Stoica.

De exemplu, solo-ul de vioara Nel cor piu mi sento, de Niccolo Paganini, s-a nascut in urma unei intamplari neprevazute, cand chitaristul care trebuia sa-l acompanieze pe Paganini n-a mai ajuns la concert.

Paganini a sustinut ca se poate acompania singur, dar publicul n-a crezut ca este posibil acest lucru. Daca nici voi nu credeti, n-aveti decat sa urmariti urmatoarele momente:



M-am bucurat sa vad ca scaunele pregatite de organizatori au fost neincapatoare,
 scaune neincapatoare

ca treptele magazinelor de la parter au fost folosite pe post de banci si ca in public au fost foarte multi tineri si copii.
multi copii in public
Pana la editia urmatoare va las cu mai multe imagini de la Magia Paganini.

Urmatoarele descinderi in cartier ale Filarmonicii Oltenia sunt Sambata 5 Iulie in 1 Mai (loc de joaca punct Trafo, in spatele Carrefour) si Duminica 06 Iulie in Craiovita Noua (strada George Enescu, langa Posta), tot de la ora 21:00.

Spor cultural!

Etichete: , ,