Simona Halep castiga la Roland Garros


Simona Halep castiga la Roland Garros
Sursa foto
Nu ma consider nici "mama omida", nici "tatu omidu", iar titlul nu este o intrebare. Daca ar fi, iata care sunt raspunsurile pe care mi le doresc eu.

1. Pentru ca joaca tenis. Mai mult decat Sharapova, care in multe momente joaca teatru sau jocuri psihologice cu adversarele. Nu stiu daca in tenis exista termenul de "joc efectiv", dar Simona Halep joaca mai mult tenis decat rusoaica.

2. Pentru ca este in forma si este constanta. Este singura jucatoare care a ajuns in finala la Roland Garros, jucand de fiecare data doua seturi. Si daca multi o comparau pe Simona cu Martina Hingis, aflati ca Hingis este singura care a ajuns de o asemenea maniera intr-o finala de Grand Slam. Martina Hinghis a castigat Australian Open in 1997 dupa un astfel de parcurs.

3. Pentru ca are un parcurs mai bun la Roland Garros, comparativ cu rusoaica. Media clasamentului jucatoarelor invinse de Simona la Roland Garros este 51, fata de o medie de 57 pentru Sharapova. Desi a intalnit jucatoare mai bine clasate, Simona a incheiat disputele in minim de seturi.

4. Pentru ca-si doreste revansa. Dupa finala de la Madrid pierduta in fata Sharapovei, Simona Halep si-a invatat lectia. Si Simona noastra invata foarte repede.

5. Pentru ca deja s-a obisnuit sa le bata pe rusoaice la Roland Garros. Dupa Alisa Kleibanova si Svetlana Kuznetsova, a venit randul Mariei Sharapova sa piarda.

Hai Simona, te asteptam cu trofeul in tara!

Spor!