Award Romania a fost lansat la Craiova

Award Romania a fost lansat la Craiova
Am fost la lansarea programului The Duke of Edinburg's International Award Romania la Craiova. Denumit pe scurt Award, programul este recomandat de persoane influente implicate in programele de tineret.
Intrebari si raspunsuri
Am avut ocazia sa aflam mai multe detalii de la persoane implicate in formarea tinerilor.
Cristian Nicolae
Cristian Nicolae a prezentat invitatii si ne-a dat cateva idei despre Award.
Ani Draghici
Ani Draghici, de la Inspectoratul Scolar Judetean Dolj, cu o experienta de 30 de ani in invatamant, i-a indemnat pe tineri sa imbratiseze activitatile Award.

Florin Petrescu
Florin Petrescu, reprezentantul Cummins, ne-a vorbit despre motivatia de a sustine activitatea Award in Romania, spunand ca o companie nu poate fi mai sanatoasa decat societatea in mijlocul careia isi desfasoara activitatea.

A caracterizat Award ca un mediu sanatos de socializare care ofera modalitati noi, interesante si provocatoare pentru tineri.
Iulian Tanase
Iulian Tanase, presedinte JCI Craiova, ne-a vorbit despre experienta personala cu workshopurile Awards si despre semnificatia JCI, prin exemplul unor personalitati din SUA si Japonia.

Fiecare nivel al programului Award are 4 sectiuni: voluntariat, activitati fizice, abilitati personale si aventura.
Pavel Badea
Despre importanta componentei sportive ne-a vorbit Pavel Badea, directorul CSU Craiova, care a descris cele 14 sectii sportive ale clubului si despre cei 240 de sportivi. I-a indemnat pe tinerii din sala sa faca sport sau macar sa-i sustina pe cei care fac sport.
Mihaela Stanciu
Mihaela Stanciu, coordonator Award in Romania, ne-a explicat elementele de baza ale programului.

Invatarea experentiala este esentiala, Award fiind cel mai important program non-academic recunoscut in CV-urile din SUA si Canada. Se doreste realizarea aceluiasi lucru si in Romania.
Ruxandra Florescu
Ruxandra Florescu - lider Award - ne-a spus ca programul este o continua provocare, fiecare succes fiind un nou inceput.

Fiind un program adresat tinerilor de 14 - 24 de ani, Ruxandra nu s-a incadrat in limitele varstei pentru a finaliza un Award, dar considera ca l-a finalizat cu ajutorul tinerilor pe care i-a sprijinit si care la randul lor au finalizat Award-ul.

Cel mai bun exemplu ne-a fost dat de cei doi tineri veniti de la Brasov, Ioana Stoian si Catalin Colcean, care ne-au povestit experientele lor cu Award.

Catalin ne-a povestit ca a invatat sa cante la chitara, a invatat dansuri populare cu Ansamblul Folcloric Poienita si ca in general Award-ul l-a ajutat sa se cunoasca mai bine si sa-si descopere atuurile si limitele. Ne-a oferit si un scurt moment artistic, interpretand melodia "In locul in care":



A urmat un moment de recunoastere, organizatorii primind cate o diploma Award,
diploma Award
apoi a inceput sesiunea de intrebari si raspunsuri, din care am inteles cum se deruleaza programul.

Pe 7 si 8 Iunie se desfasoara cursurile pentru formarea liderilor Awards, la care participa circa 40 de cadre didactice si formatori de tineret din judetul Dolj, iar de pe 9 Iunie pot incepe inscrierile in program.

Daca exista un lider Award in scoala la care invata pot lua legatura cu acesta, daca nu, se poate face inscrierea pe Dofe.ro

Pana atunci va las cu mai multe imagini de la lansare.

Update:
Mai multe informatii despre programul Award aflati urmarind emisiunea dedicata de la Vocile Olteniei.

Spor!

Etichete: , , ,