Il aducem pe ANIL POLAT la Craiova?

Il aducem pe ANIL POLAT la Craiova?
Nu este vorba despre un transfer la vreo echipa de club din Craiova :) Este vorba mai degraba despre un transfer de imagine.

Anil Polat este un blogger american de origine turca, care si-a propus sa viziteze toate tarile din lume. In acest sens, in fiecare an organizeaza pe site-ul FoXnoMad un concurs online numit The Best City to Visit, unde sunt inscrise orase din toata lumea.

Am aflat despre acest concurs anul trecut, cand blogosfera de turism s-a mobilizat pentru a sustine orasele romanesti ajunse pana in semifinalele competitiei.

Batalia crancena era intre Sibiu si Buenos Aires, unde se implicasera si autoritatile. Asa ca am votat Sibiul. In cealalta semifinala am votat Bucurestiul, care a castigat lejer, iar finala romaneasca a castigat Sibiul.
Sibiu The Best City to Visit 2013
Ca sa intelegeti mai bine ce inseamna The Best City to Visit, nu trebuie sa aveti in minte exclusiv criterii turistice. Daca ar fi fost asa, Sibiul n-ar fi depasit in 2013 Shanghai, Barcelona sau Paris, destinatii turistice mult mai cunoscute. La fel, Bucurestiul n-ar fi trecut de Sydney, Roma sau Granada.

Conteaza insa numarul de voturi online, adica patriotismul local si dorinta celor care voteaza de a-l aduce pe Anil Polat intr-o anumita tara sau intr-un oras.

In 2014, in semifinale au fost 4 orase romanesti, Alba Iulia, Sibiu, Cluj-Napoca si Craiova.

Sibiul, orasul invingator de anul trecut, este din nou in finala, dupa ce a trecut de Alba Iulia.
Sibiu - Alba Iulia
In cealalta finala, Craiova a trecut de Cluj-Napoca,
Craiova - Cluj Napoca
astfel incat finala din 2014 este Sibiu - Craiova.

Eu sunt craiovean. Stiu ca Sibiul este o destinatie mai turistica decat Craiova, dar chiar daca am fi pierdut in semifinala cu Clujul, as fi votat Clujul in finala. 

De ce? Ca sa beneficieze inca un oras romanesc de atentia bloggerului american. In aceasta idee va invit sa dati credit (si voturi) Craiovei in 2014.

In Sibiu, Anil Polat a vizitat cateva obiective si a scris mai multe review-uri:
Dupa cum vedeti, la fiecare titlu bloggerul american a scris si Sibiu si Romania.

Nu spun ca Anil Polat n-ar mai avea ce sa viziteze in Sibiu, zic doar ca si in Craiova ar descoperi obiective interesante. Mai ales ca bloggerita care a inscris Craiova in competitie, Dana Ilie, chiar este pasionata de obiectivele tursitice.

Dana a fost implicata in proiectul My Destination Romania, scrie despre obiective turistice in limba engleza pe Dana's Boots si este sufletul proiectului MonumenteOltenia.ro.

Deci Anil Polat va fi pe maini bune la Craiova, astfel incat sa facem cinste orasului si Romaniei.

Il aducem pe ANIL POLAT la Craiova?

Etichete: , , , , ,