Teatru Forum - Siguranta pe Internet

Teatru Forum - Siguranta pe Internet
Centrul de Voluntariat Sigur.Info Craiova a luat nastere in 2008, in cadrul organizatiei Salvati Copiii - Filiala Dolj.

De atunci voluntarii Sigur.Info Craiova au fost promotori ai mai multor actiuni despre siguranta online.

Miercuri, 12 Februarie, cu ocazia Zilei Sigurantei pe Internet, voluntarii Sigur.Info Craiova va invita la o piesa de teatru forum. Piesa se va juca in Sala de Festivitati a Colegiului Tehnic de Arte si Meserii ”Constantin Brancusi”, de la ora 13:00.

voluntari Sigur.Info
Actorii vor fi 12 voluntari Sigur.Info, scenariul si regia fiind realizate tot de o voluntara a centrului din Craiova.

Piesa are ca subiect drama unei tinere care, respingând un băiat, ajunge să fie hărţuită de acesta printr-un profil de Facebook fals.
Sunt prezentate greşelile pe care o persoană le face pe internet:
dar şi consecinţele pe care acestea le au asupra persoanei în cauză, cum ar fi izolarea. La finalul piesei victima înnebuneşte.

Teatrul Forum este o formă de teatru, însă atributul distinct de „forum” creează o nouă modalitate de expresie si de interacţiune cu publicul.

Piesa de teatru se petrece astfel încât un grup de oameni schimbă idei şi opinii, caută împreună soluţii sau modele de acţiune potrivite cu situaţia în care sunt implicaţi.

Teatrul Forum se opreşte asupra momentelor cu care oamenii se întâlnesc zilnic şi cărora nu le dau atenţie din obişnuinţă. Spre deosebire de viaţă însă, teatrul dă posibilitatea celor care participă la el să observe finalul din afară, să urmărească, la fel ca martorul ascuns după perdea, situaţia tragică şi să înţeleagă unde pot duce ignoranţa, nepăsarea, etichetarea sau discriminarea. Astfel, la finalul primei reprezentatii, el ar putea spune: „STOP! Nu mi-a plăcut ce s-a întâmplat aici! Dacă s-ar fi intervenit mai devreme nu s-ar fi ajuns în situaţia asta! Dacă am putea întoarce timpul...”.

O piesa de teatru forum permite spectatorului sa devina actor si sa incerce sa schimbe finalul tragic al piesei, dandu-i posibilitatea de a invata din greselile personajelor si de a cauta solutii.

Teatrul forum este o metoda de educatie non-formala pe care va invit s-o descoperiti cu ocazia Zilei Sigurantei pe Internet.
Ziua Sigurantei pe Internet
Haideti sa facem impreuna un internet mai bun!

Spor participator!

Etichete: , ,