Centrul Jurnalism Independent Craiova

Centrul pentru Jurnalism Independent la Craiova
Azi voi participa la "Guvernarea deschisa pe agenda publica", intalnire organizata de Centrul pentru Jurnalism Independent la Craiova.

La eveniment sunt asteptati jurnalisti, studenti, reprezentanti ai ONG-urilor locale si ai mediului de afaceri.

Mi-am dorit mereu transparenta in administratie, site-uri clare ale institutiilor si cat mai putine formalitati pentru obtinerea unor date publice. Tocmai datele publice deschise fac obiectul evenimentului de azi:

"Datele publice deschise sunt acele date produse sau detinute de  catre autoritatile publice, care sunt puse la dispozitia cetatenilor in  mod gratuit, spre libera accesare, reutilizare si redistribuire. Ca  principale caracteristici, datele deschise sunt procesabile prin  mijloace automate, sunt furnizate intr-un format deschis, asupra  caruia nicio entitate nu detine control exclusiv si beneficiază de o  licentă deschisa, care permite folosirea liberă a datelor, inclusiv in   scop comercial, fara ca aceasta sa fie limitata prin drepturi de   proprietate intelectuala".

Mai multe detalii gasiti la Centrul pentru Jurnalism Independent.

Extinzand subiectul, initiativa CJI s-ar combina foarte bine cu Digital Diplomacy, sau felul in care se prezinta institutiile publice din Romania in Social Media.

In calitate de blogger sunt interesat de o transparenta cat mai mare si de flexibilitate in cadrul institutiilor publice.

Cum va fi... voi afla la ora 16.30 de la Ioana Avadani, director executiv CJI si de la Cristina Lupu, manager de programe.

Intalnirea are loc la sediul Bibliotecii Judetene “Alexandru si Aristia Aman” din Craiova, in cadrul Compartimentului American Corner (Strada Mihail Kogălniceanu nr. 9).

Spor deschis!

Etichete: , ,