Barcelona - Parc Guell


Barcelona - Parc Guell
Dupa ce am inceput prima zi la Barcelona cu Boqueria, am luat-o la pas si am admirat (de-afara) Casa Batllo, Pedrera si Sagrada Familia. Erau cozi foarte mari la toate 3 si n-am vrut sa incepem stand la coada din prima zi, fie ea chiar si turistica.

Am trecut si pe faimoasa strada Diagonal (toate strazile mari din Barcelona sunt perpendiculare si drepte, cu exceptia Diagonalei :),
Strada Diagonala
am mancat ceva si apoi am repornit spre Parc Guell.
Si bine am facut, pentru ca asa am luat contact cu Gaudi si cu inspiratia lui de a da viata celor mai impietrite lucrari, imitand intr-un stil propriu natura.
Parcul Guell este imens, are si zone cu multa vegetatie dar si zone cu arhitectura lui Gaudi, imitand natura si dand impresia de viata.

Mie mi-au placut ambele parti, dar cum parc natural avem si in Craiova (chiar unul foarte frumos), am ramas impresionat mai ales de lucrarile naturale ale marelui arhitect catalan.

Primul wow... l-am scapat chiar la intrare, vazand coloanele care de fapt sunt stative pentru agave.
coloane cu agave
Sa va mai spun ca acest loc din Parc Guell ofera o perspectiva superba asupra Barcelonei, fiind vizibile marea, Sagrada Familia si MontJuic.
panorama superba din Parc Guell
Trecerea de la natura la constructii se face natural, avand impresia ca pietrele imaginate de Gaudi au radacini
coloane vii
iar curbele, luminile si umbrele iti dau senzatii inedite.
unghiuri surprinzatoare
Si plafonul pare viu in anumite momente ale zilei,
plafon viu
senzatia fiind sporita dupa ce am citit ca prin acest plafon se colecteaza apa de ploaie care alimenteaza apoi cascada, dragonul si "soparla" lui Gaudi, devenita simbol al orasului.
"soparla" lui Gaudi
La iesire inca o cladire superba imaginata de Gaudi, in care se gasesc atat suveniruri cat si carti despre operele genialului arhitect al Barcelonei.
Gaudi impresionant
Pentru o prima zi la Barcelona, primul contact cu Gaudi a fost impresionant, chiar si pentru Naturalul din mine :) Ar trebui sa comentez fiecare loc ca sa va faceti o imagine completa. Va las insa cu mai multe imagini din Parc Guell si cu recomandarea sa nu-l ratati cumva daca ajungeti la Barcelona.

Spor vizitator!

Etichete: ,