Thassos: Zeu in Jolidonul meu


Thassos: Zeu in Jolidonul meu
Se pare ca am anticipat provocarea Jolidon despre costumele de baie inca de la prima proba, cand am deturnat discutia feminina spre eternul masculin.

Si daca data trecuta v-am spus despre eternul si fascinantul meu costum de baie Jolidon, in care stralucesc de cativa ani :), iata ca dorinta mi s-a indeplinit si azi am primit un pachet frumos ambalat, avand deasupra o "misterioasa" eticheta: "Vacanta perfecta".

Cineva drag a citit articolul meu si mi-a facut cadou exact costumul de baie pe care pusesem ochii. Arata bine, nu-i asa?

Iar langa noul costum de baie, am gasit scrisa de mana, pe un biletel, o destinatie de vacanta :)

Si care credeti ca este directia? Bineinteles "Insula de smarald", Thassos, deja obisnuita cu mine si cu Jolidon din anii trecuti, dupa cum deja v-am demonstrat in primul articol.

Pentru o clipa ochii mei se pierd in bleumarinul costumului de baie si deja il vad oglindindu-se deopotriva in apa marii si in cerul albastru al Greciei. Aud valurile frematand si mi se pare ca vad costumul stralucind in apa, contopindu-se cu nuantele marii si cu albastrul zarii.

Chiar si mirosul de alge sau briza marii sunt cu un pas mai aproape de mine, doar trecand mana cu drag peste cadoul perfect, pregatit sa fie udat in vacanta perfecta ce urmeaza.

Visez? Este real? Si una, si alta. Este cadoul natural transpus in realitatea unei vacante de vis.

Marble Beach
Ati ghicit, deja ma vad in decorul incredibil de la Marble Beach, linia inovatoare a costumului de baie potrivindu-se perfect cu stravechea locatie.

Nisipul alb al plajei este incadrat natural in banda de aceeasi culoare a costumului meu Jolidon.

Nu-i asa ca n-ati mai vazut o plaja cu nisip atat de alb?

Marmura de pe vremea carierelor din antichitate a fost prelucrata de nelinistea marii pana cand s-a transformat in mici bobite de marmura,
macro nisip
apoi in nisip.
nisip marmorat
Stand cu picioarele pe plaja de nisip marmorat, continuata vertical in albul costumului meu de baie, pentru cateva secunde ma visez o zeitate antica, sculptata in marmura incremenita.

Doar cateva secunde... pentru ca valurile marii, pornind in nuante de la bleu-azur si pana la albastru marin, vin sa se incadreze in culoarea bleumarin a noului meu costum de baie, alungandu-mi visele cu stropi reci de apa.

Exact, aici ramasesem... la apa din care ma inalt mandru si confortabil in costumul de baie primit cadou.

Iar banda rosie este... anti-deochi, ati ghicit :) Inca de cand am citit "Legendele Olimpului" stiu ca in vechea Elada sunt multe cutii ale Pandorei inca nedesfacute. Iar cum eu vreau sa ma simt ca Poseidon, stapanul marii, n-as vrea ca invidia cuiva sa ma tina legat cu un fir invizibil (fie si al Ariadnei) si sa nu ma pot desfasura in voie.

Asa ca, protejat de deochi, am de gand sa-mi bucur ochii si sufletul cu toate frumusetile Thassosului, iar calitatea cadoului primit sa ma insoteasca exact ca un fir rosu al unei povesti dintr-o vacanta de poveste, gata sa se desfasoare...

In voie se va desfasura si Daria mea, ca o adevarat zeita nascuta din spuma marii, gata si ea sa se bucure de toate momentele unei vacante in "Insula de Smarald".
zeita nascuta din spuma marii
Bineinteles, sub privirea vigilenta a zeitei mama, care ne-a daruit minunatele costume de baie Jolidon, de o calitate impecabila.

Poate va intrebati de ce costumul meu de baie m-a plimbat ca-ntr-o poveste spre originile Greciei antice?

Ei bine, motivele sunt multe, dar am sa va spun numai cateva:
Particip cu acest articol la Spring SuperBlog 2013.

Etichete: , ,