Vacanta si schi la Straja 2013

Vacanta si schi la Straja 2013
Merg iarna la Straja de .... ehehehei, de pe vremea cand in afara de Montana si Straja Veche mai erau 2-3 cabane in zona. Pe vremea aia ne caram apa cu un bidon mai mare, iar daca bagam un termoplonjon in priza cadea curentul la toate cele 3 cabane.

Asta era prin '90 cand eram studenti. Intre timp s-au construit sute de cabane si vile iar Straja a devenit o mica statiune din ce in ce mai cautata.

In ultimii ani investitiile in echipamente au inceput sa se simta. S-a pornit cu cartelele pentru teleschi, anul trecut erau deja tunuri de zapada dar nu prea era apa, iar anul acesta a fost apogeul. Apa suficienta si tunuri de zapada destule astfel incat partiile au fost intr-o stare mult mai buna.

Iar treaba cea mai tare este telegondola ...
telegondola la Straja
... si partia de circa 3 km de sub telegondola.

vacanta de ski la Straja
Cu aceasta partie Straja incepe sa devina cu adevarat destinatie pentru schi, iar dupa ce se va uni partia de sub telegondola cu cele doua partii existente sub numele de 3 si 5 va fi si mai bine.

Mai sunt si alte investitii la rand, insa cred ca pentru iarna viitoare ar trebui sa se rezolve problema parcarii. Straja a devenit neincapatoare in aceasta iarna si locurile de cazare au fost ocupate la maxim. Nu-i mai punem la socoteala pe cei care veneau doar pentru o zi de schiat si n-aveau nevoie de cazare. In schimb de parcare da :)

Sunt preturi decente pentru schi la Straja, cazarea OK si mancarea super (la Alpin unde am fost eu).

Inchirierea unui echipament complet te duce la 20-25 Ron/zi, o urcare cu telegondola este 10 Ron iar o urcare cu teleschiul in jur de 3-4 Ron. Sunt preturi mai mici pentru copii si la echipamente si la telegondola, iar pentru grupuri sau pentru mai multe zile sunt reduceri si la cazare si la inchiriere de echipamente.

In concluzie am avut o super-vacanta!
super-vacanta
Va las cu mai multe imagini de la Straja.

Prin acest articol doresc şi eu să adaug un motiv la campania499 de motive să fii turist în România organizată de prietenii de la Ghiduri Turistice împreună cu agenţia de turism Turist Center. Împreună trebuie să promovăm frumuseţea ţării noastre România!

Spor(t) si sanatate!

Etichete: , , , ,