Oktal 80+, adica Oktogenari

Oktal 80+, adica Oktogenari

Nu este un articol demodat despre anii '80, ci o proba longeviva de la longevivul Oktal: cum ne vom descurca cu tehnologia dupa 80 de ani :) Ai nostri, nu ai tehnologiei, ca ea se schimba cu o viteza rapida si pentru varsta actuala.

As zice ca in primul rand sa multumim pentru increderea pe care ne-o acorda Oktal. Sa ne vedem noi la varsta asta si sa mai stim cum ne cheama si daca vrem cu tehnologie sau fara tehnologie :)

Radem-glumim, dar s-ar putea ca la 80+ placa de baza sa fie cea dentara. Si nu va ganditi la cine stie ce tehnologii de implant care sa faca din noi cyborgi carunti.

Se zice ca la batranete iti amintesti mai bine chestii din tinerete, asa ca probabil nu vom avea probleme cu tehnologia actuala :) Daca va mai exista atunci. Dar cum ne vom descurca cu tehnologia viitorului?

Deh nepoate, stiam raspunsul dar l-am uitat. Care era intrebarea?

Aha ... tehnologie. Pai problema nu va fi la tehnologie, ci la noi. Acum ne descurcam cu viteza unui procesor Intel, dar la 80+ vom avea un procesor Nitel. Nitel mai lent.

In rest cred ca va fi bine :)

Vom fi veterani pe Facebook, daca va trai si el atat de mult ca noi. Si daca ne vom mai reaminti parolele de intrare. Singura problema ar fi daca sa-mi updatez poza de profil sau s-o las pe cea cu care am inceput pe FB in 2006 si pe care o am si acum?!?

Sper ca si Google va rezista alaturi de noi. Si daca algoritmul de Page Rank va mai tine cont de vechimea blogurilor, atunci vom fi clar avantajati :)

Probabil ca vom renunta la mouse sau poate ca mouseul se va adapta la miscarile noi de maini specifice varstei ;) Oricum, sper ca mouse-urile viitorului se vor transforma in mouth-uri, adica se vor baza mai mult pe voce, ca sa fim si noi cat de cat competitivi.

In rest, cand te intreaba un coleg de generatie daca ti-ai luat tableta, nu prea vei sti daca se refera la tableta pe care vom juca table sau la tableta pentru memorie. Dar asta sa fie problema :)

Tableta va fi mai mare, cam cat o cutie de table de acum, ca sa vedem bine zarurile. Bineinteles ca tehnologia ne va permite s-o impaturim si s-o impachetam in format de buzunar. Va avea si dispozitiv de localizare, ca sa stie nepotii de unde sa ne ia cand plecam la plimbare si ajungem la table ;)

Dupa cum vedeti eu nu-mi fac probleme cu tehnologia si sper sa fim la fel de tineri si activi pe internet, cum suntem acum. Vom fi doar niste tineri mai vechi, fata de tinerii mai noi. Care sper sa aiba rabdare cu noi.

Si in timp ce le vom povesti la gura sobei aceasi poveste a suta-oara, sper sa aiba timp sa ne mai invete si pe noi cate ceva despre cate o tehnologie noua. Tot de 100 de ori, pana ne prindem despre ce este vorba.

Pana la urma este chestie de rabdare, nu de tehnologie.

Daca noi vom avea atata rabdare incat sa ajungem la 80 de ani, ei de ce n-ar avea rabdare sa ne updateze cu cate un service pack-pac. Doar din cand in cand :)

Eu promit ca voi face fata! Voi promiteti ca veti verifica?

Spor tehnologic in viitor!

Particip cu acest articol la Super Blog 2012.

Etichete: ,