The art of DAR - arta daruita din suflet

The art of DAR - arta daruita din suflet
De multe ori ne plangem ca Romania exporta produse cu valoare adaugata scazuta.  Vezi exemplul bustenilor vanduti in strainatate in locul mobilei finisate.

De multe ori ne plangem ca nu stim sa valorificam darurile naturale cu care ne-a inzestrat Dumnezeu si apreciem mai mult kitch-uri de import.


De multe ori n-avem motive de mandrie pentru multe produse autohtone.

Iata insa ca la targul „Global Food Marketplace”– SIAL, Paris, s-a lansat recent un concept romanesc care sintetizeaza traditiile, talentul, arta si munca oamenilor din regiunile Tarnava Mare si Valea Barcaului: The art of DAR.

Un artist sticlar, un tamplar, un decorator in lemn, un apicultor, un producator de gem si un atelier de argintarie, toti unul si unul, si-au pus in valoare talentul cu care au fost daruiti si au creat un produs de arta, un concept al darului in Transilvania.

Si ca sa nu mai zica nimeni ca arta si talentul romanesc nu sunt bine vandute, The Art of DAR se vinde bine si in editie limitata la salonul international de produse care de care mai rafinate.
365 Euro costa "o dulceata" sau "o miere" intr-un recipient artistic, numai bun de daruit celor dragi. 365, nici mai mult,  nici mai putin, adica exact cate zile sunt intr-un an.

Dar de ce ar plati cineva 365 de euro pentru "o dulceata/miere" intr-un "ambalaj" chiar mai deosebit?

In primul rand sunt produse naturale, provenite din zone cu o biodiversitate recunoscuta si de pe pamanturi nealterate de ingrasaminte chimice sau insecticide.

Mierea din Valea Barcaului si gemul preparat dupa o reteta speciala din Viscri, Tarnava Mare sunt produse unice, de calitate superioara.

Trecem de la continut la forma si incepem sa intelegem de ce este un produs exclusivist.
Cum se vede si in imaginea Art of the DAR, ambalajul special este o adevarata opera de arta. Ce nu se vede dintr-o privire? Este lucrat manual intr-un numar limitat de produse: 1001 pentru Tarnava Mare si 1001 pentru Valea Barcaului.

The art of DAR contine recipientul din sticla argintata in care se afla gemul sau mierea, o lingurita de argint avand incrustat logo-ul zonei si un suport de stejar lustruit cu ceara de albine.

Autori morali ai acestei ispravi sunt doua fundatii: ADEPT Transilvania si AGAPIS Salaj, care nu se opresc aici cu surprizele. Pentru fiecare produs vandut, se vor planta 5 stejari purtand numele cumparatorului.

Bun prilej pentru cumparatori de a vizita cele doua zone din Transilvania si a vedea la fata locului cum ia nastere The art of DAR sau cum cresc stejarii personalizati. Adica atingerea altor obiective ale celor doua fundatii:
Si eu as alege un asemenea DAR din cel putin 3 motive:
Spor daruitor!

Etichete: , , ,