Va plac smochinele?


Dar ma refer la smochinele naturale, eventual proaspat culese din smochin, nu la cele uscate-zaharate "culese" din supermarket.

Pe vremea copilariei aveam un smochin la bunici si mi-a ramas de atunci gustul adevarat al smochinelor. Acum mi-am reamintit gustul natural in Sithonia-Grecia unde m-am rasfatat cu smochine, atat negre cum mancam cand eram mic, dar si cu smochine albe.
smochine proaspete, sanatate curata
Mi-au placut toate, cele negre fiind mai mici si mai dulci, iar cele albe mai mari si mai aromate. Daca n-ati ghicit ce este cu imaginea din stanga-jos, este un smochin altoit care se vede mai bine in detaliul din mijloc.

Chiar daca exista mai multe tipuri de smochine, toate sunt recomandate in:

continand
Smochinele mai contin beta-caroten, polifenoli, flavonoide, ficina, pectina si multe fibre.
Smochinele proaspete sunt fructe alcaline si echilibreaza ph-ul, dar cele uscate-zaharate sunt acide.

Pofta buna la smochine naturale!

Etichete: , ,