Cu picioarele pe pamant ...


Cu picioarele pe pamant ...
Stiti vorba aceea veche, sa ramanem cu picioarele pe pamant?

Dar acea legenda referitoare la Anteu, unul dintre gigantii din mitologia greaca, a carui mama fiind Geea (Zeita Pamant), avea puteri sporite stand cu picioarele pe pamant?

Stiti zicala din Vechiul Testament: "(Din) ţărână esti si in ţărână te vei intoarce"? Acest cuvant, ţărână, are legatura cu Terra, cu pamantul, cu sursa vietii.

Revenind in zilele noastre, am urmarit emisiunea "Doctor B1" de pe B1TV. Se vorbea despre utilizarea argilei in scop terapeutic, folosind inteligenta naturii care a inzestrat argila cu un amestec complex de substante minerale dozate mai inteligent decat orice medicament creat de om.

In urma cu doar cateva zile am urmarit la Radio Vocea Sufletului o emisiune despre relatia dintre sanatate si pamant. A fost dat si un exemplu, osteoporoza fiind considerata o boala a lumii civilizate. In regiunile in care oamenii stau desculti si lucreaza pamantul cu mainile, nu exista osteoporoza.

Oasele primesc de la pamant elementele esentiale de care au nevoie in structura lor, foarte multe din bolile lumii civilizate fiind cauzate de deconectarea de la pamant.

Sa nu credeti acum ca va invit sa mergem desculti si sa renuntam la incaltari :) mai ales ca s-a facut frig.

Dar mi-am amintit toate aceste elemente dupa o discutie recenta cu un prieten cu care joc basket. Nu mai poate juca ca inainte, avand probleme cu genunchii care se umfla la efort si de curand si cu articulatia umerilor. L-am intrebat daca s-a tratat in vreun fel sau daca a luat medicamente si a zis ca nu, dar a observat ca i-au disparut durerile la umeri dupa cele doua saptamani de concediu din Grecia.

Sa fie de la uleiul de masline si de la masline? Nu, deoarece avea si acasa provizii de anul trecut si consuma ulei de masline si masline cumparate din Grecia pana la urmatoarea vacanta.

Sa fie de la soare? Soare avem si noi, dar cred ca doar in cele doua saptamani a stat cu picioarele in nisip, pe plaja sau in apa, zilnic. 

Atat de mult sa conteze oare 14 zile in mijlocul naturii? Voi ce credeti? 

Avand in vedere zonele reflexogene din talpa nu credeti ca este posibila reechilibrarea energetica atunci cand talpile ating pamantul? Un fel de legare la pamant naturala... 
zonele reflexogene din talpa
Oare de ce apa de izvor este "vie" si buna in contact cu pamantul, dar luata din matca isi pierde proprietatile si prinde miros in cateva zile?

V-ati gandit cate zile in timpul unui an stam in contact direct cu pamantul?

Update:
Stiati ca prin alte parti se fac bai de nisip?
bai de nisip
bai de nisip in Asia
bai de nisip in Europa

Etichete: ,