Daca miercuri a ramas asa cum am vorbit, fara carne, joi 22 vorbim despre ... peste :)
Imi place sa
- prind peste,
- sa-l curat (daca e musai, cu placere),
- sa-l gatesc
- dar mai ales sa-l mananc.
As fi in stare sa mananc peste zilnic, daca nu la fiecare masa. Acum nu stiu in ce ipostaze gasiti/gatiti voi pestele, dar m-am gandit sa va ajut cu cateva imagini.
|
Peste pescuit in Grecia |
|
Peste pescuit prin tara |
|
Ciorba de peste ca la mama acasa |
|
Supa de peste cu legume à la Thassos |
|
Cea mai buna saramura de crap din Craiova la Chez Nous |
|
Salau al forno - a la Papa Barzeti in Craiova |
|
Plachie - ca la mama acasa |
|
In tigaie cu malai si ceapa |
|
Peste pe gratar |
|
Peste la cuptor (sectiune din pestele de la inceputul articolului) |
|
Salata de ton à la Thassos |
Chiar daca necesita o preparare mai simpla, eu tot preparate de peste le numesc:
- peste marinat conserva facut in casa
- icre de peste
- Fish Fingers - prefer Frosta (intelegi de ce, daca te uiti la ingrediente :)
Unde as manca acum un peste (sau mai multi)?
- Hamsii cu mamaliguta la Vama Veche
- Micul Golf 2 Mai, pour les connaisseurs :)
- "La Vaporas" in Mehedinti, dupa ce treci de Tr. Severin
Voi unde ati mancat cele mai bune preparate din peste?Etichete: nutritie, sanatate, stil de viata