Mancam ca sa traim ... sau invers?

Mancam ca sa traim ... sau invers?
Am tot discutat despre ceea ce e bine sa mancam pentru a fi noi sanatosi. Dar daca tot vorbim despre sanatate haideti sa vorbim si despre sanatatea mediului.

Iata ca Environmental Working Group - EWG a realizat un studiu cu o abordare super:
Daca mancam astfel incat sa avem grija de mediu, vom fi si noi mai sanatosi.

Am gasit si un rezumat in limba romana. Merita citit!

Cateva concluzii?
Deci ar fi bine sa rezolvam dilema carne vs. legume astfel incat macar 1 zi pe saptamana sa nu mancam deloc carne. 
Din acest punct de vedere ma felicit pentru ca 2 zile pe saptamana nu mananc deloc carne, si am mai mult de 1 an de cand reusesc sa fac acest lucru.

Cred ca acum putem extinde intrebarea din titlu la urmatoarea: Consumam ca sa traim sau traim ca sa consumam?

A propos de consum, ieri am vorbit si despre ceea ce consumam ca sa spalam vasele dupa masa si despre avantajele unui detergent biodegradabil Forever.

Iarasi mai felicit ca folosesc produse de la Forever, mai ales ca amprenta de carbon Forever Living Products este super OK, iar culturile Forever sunt bio, fara folosirea de pesticide, insecticide, fungicide, ingrasaminte chimice etc.

Nu in ultimul rand ma felicit pentru ca imi cumpar produsele dintr-un sistem in care grija pentru mediu este la cote inalte. Aveti aici un exemplu de gandire pentru realizarea unui nou produs. Parca aduce putin cu filozofia studiului EWG, nu-i asa?

Un alt exemplu este folosirea unor produse concentrate. Toate produsele pe baza de Aloe Vera de la Forever sunt concentrate, in loc de apa folosindu-se gel stabilizat de Aloe Vera. Si de aici ajungem la ambalaje, care la Forever sunt simple si folositoare.

In loc sa-mi cumpar un deo-stick comercial (intr-un ambalaj frumos colorat) care ma tine maxim 1 luna, cumpar un deo-stick de la Forever care ma tine 4-5-6 luni (desi n-are ambalaj de carton frumos colorat). Adica nu arunc 4-5 deo-stick + ambalaje aferente. Este si mai ecologic si mai economic. Si mai sanatos.

Va doresc sa fiti Eco Forever!

Etichete: , , ,