Philosophum non facit barba!


Philosophum non facit barba!
Exact, nu barba il face pe filozof :)
Nu voi filozofa pe aceasta tema, ci voi dezvalui un mic secret pentru un barbierit mai eficient.

Daca tot am inceput in latina, trebuie sa stiti ca Barbadensis nu se traduce  "barba deasa".
Cu toate acestea, toti producatorii de creme si geluri de ras se straduiesc sa anunte ca produsele lor contin Aloe Vera (Barbadensis).

Motivul este simplu: efectele benefice pentru piele ale Aloei Vera (numita si Barbadensis) sunt cunoscute de mii de ani.

Totusi, daca ne uitam printre ingrediente, de baza este apa iar Aloe Vera se gaseste printre ultimele, chiar daca crema respectiva se proclama cu Aloe Vera.

Ordinea ingredientelor inseamna si importanta concentratiei lor in respectivul produs. Ca sa traduc din nou, primul ingredient apa inseamna ca acesta este si ingredientul majoritar, iar ultimele ingrediente se gasesc in concentratia cea mai mica in produsul respectiv.
cu Aloe Vera
Am cautat o crema de ras cu Aloe Vera, iar pe cea din imagine am cumparat-o deoarece, la ingrediente, Aloe Vera nu era chiar pe ultimul rand, ca la altele. Cu toate acestea sunt constient ca si aceasta are un continut infim de Aloe Vera.

Pentru a compensa continutul foarte mic de Aloe Vera din cremele de ras, am aflat - multumesc Petru Trusca - si am testat o modalitate inteligenta prin care creste continutul de Aloe Vera.

Inainte de a aplica crema de ras, ma spal pe fata cu Aloe Hand & Face Soap - sapunul lichid de la Forever - il las 30 de secunde ca o masca, apoi peste sapunul lichid aplic si crema de ras.
Forever Aloe Liguid Soap
Rezultatul acestei combinatii este surprinzator de eficient si vizibil imediat:
De unde aceste beneficii uimitoare? De la sapunul lichid pe baza de Aloe Vera, care are ca ingredient majoritar (33%) gel stabilizat de Aloe Vera (Barbadensis).

Sapunul lichid pe baza de Aloe Vera se foloseste si pentru maini si pentru fata, fara a produce lacrimare. Este biodegradabil, are un pH controlat si o actiune delicata asupra fetei, fiind recomandat pentru toate tipurile de piele.

Efectele Aloe Vera de hidratare, curatire si protectie impotriva agentilor patogeni se traduc printr-o curatare blanda a fetei, fara uscarea pielii si fara alergii. S-au constatat efecte foarte bune la tenurile cu probleme, fiind indicat pentru alergo-dermii.

O recomandare pe care o fac "ex toto corde":
indiferent de crema de ras pe care o folositi, combinati-o cu Aloe Liquid Soap de la Forever si vorbim pe urma despre rezultate.

Etichete: , ,