Canicula interioara


Canicula interioara
Despre canicula care ne asteapta afara nu va povestesc, deoarece auzim despre ea la meteo si in curand o vom simti cu toti porii.

Vreau sa vorbesc despre canicula interna, focul metabolic propriu la care ardem mocnit fara sa ne dam seama.

Am auzit aceasta formulare pentru prima data la profesorul Mencinicopschi intr-un speech la Sala Palatului. Doctor Menci ne-a spus atunci ca radicalilor liberi are loc autocombustia corpului. Mi-am inchipuit ca este o exprimare plastica pentru ceea ce se intampla la nivel celular, insa zilele aceastea calduroase mi-au reamintit de respectiva formulare.

Daca radicalii liberi sunt indispensabili pentru a furniza energia necesara functionarii organismului, excesul de radicali liberi duce la o auto-ardere interna, cum a definit-o doctor Menci, cele "arse" fiind celulele noastre sanatoase.
Ei bine, explozia radicalilor liberi este generata de stilul nostru de viata si porneste de la:
Alimente:
Mediul inconjurator:
Cosmetice:
Gura, plamanii si pielea noastra recepteaza din plin acest explozibil cu efect intarziat, iar excesul de radicali liberi arde practic corpul in interior si determina:
Pompierii naturali care ar trebui sa stinga focul intern sunt:
Intelegeti acum de ce se recomanda fructe si legume crude pe timpul caniculei si macaruri usoare?
Ok, cam asta este pe scurt explicatia teoretica a domnului profesor Mencinicopschi. Ieri, am simtit practic acest lucru. Fiind foarte cald in timpul pranzului, toata lumea era transpirata, la "focul intern" despre care spuneam  adaugandu-se cu succes temperatura de afara. Ei bine, fiind in a 7-a zi a unui program de detoxifiere de 9 zile, am fost uimit sa vad ca eram singurul care nu suferea de caldura.
Mi-am amintit ca acum 2 ani, fiind intr-o actiune in oras in plina vara, eu si colegii mei mai tineri eram transpirati fleasca in timp ce alt coleg, cu ceva mai multi ani si cu kilograme si mai multe (0,1 tone :) nu transpirase aproape deloc. Ne-a spus ca era in timpul aceluiasi program nutritional detoxifiant Clean 9, dar atunci nu l-am crezut.

Ei bine, acum il cred si pe colegul meu si pe dom' profesor Menci, deoarece am experimentat pe pielea mea.
Daca atunci cand bem o bere rece sau mancam o inghetata simtim imediat senzatia de racoare, va dati seama cat de mare este efectul si la ce nivel este detoxifierea profunda a organismului?
Racoreala
Va doresc o vara minunata!

Etichete: , ,