De 8 Martie, natural, flori si ciocolata


De 8 Martie, natural, flori si ciocolata
Cam asa ceva au daruit azi barbatii.
Ca si flori eu prefer lalelele si freziile, pentru ca sunt de sezon si poate-poate o vor convinge si pe coana iarna sa ne lase pana la anu' :)
Sunt sigur ca ati daruit flori naturale, nu flori de plastic.

La ciocolata, preferintele sunt impartite si tocmai de aceea vreau sa va fac alegerea mai usoara, astfel incat si in acest caz sa oferiti "ciocolata naturala".
Desi foarte multe produse poarta numele de ciocolata, doctor Menci ne avertizeaza in cartea "Si noi ce mai mancam" ca nu toate se incadreaza in definitia ciocolatei veritabile.

Ciocolata veritabila are primele ingrediente cacao (70-90%), apoi unt de cacao si zahar si ar trebui sa contina:
In opinia domnului profesor Mencinicopschi aceasta ciocolata consumata moderat (20 - 40 grame zilnic) poate avea beneficii pentru sanatate deoarece:
Ciocolata este contraindicata insa persoanelor suferinde de litiaza, calculi renali sau guta, din pricina continutului de oxalati si purine. Si atentie, avand 550Kcal/100 grame poate duce la ingrasare.

Va rog sa va uitati la ingredientele "ciocolatei" pe care o cumparati.
Daca aceasta contine cantitati mici de cacao dar in schimb o multime de E-uri, coloranti si grasimi hidrogenate (margarine), acest produs nu este ciocolata veritabila si nu este sanatos, avand un "profil nutritional dezechilibrat, cu un exces de glucide rafinate, grasimi si aditivi alimentari", dupa cum spune doctor Menci.

Sperand ca ati facut o alegere potrivita si sanatoasa pentru cele dragi voua, va las in ambianta unei melodii in care se aminteste printre altele si despre flori si despre ciocolata.

Etichete: ,